Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi

 

Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 portakalın kabuğu
  • 4 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 1 çay kaşığı tuzsuz tereyağ ( reçelin taşmaması için)
  • 1 limonun suyu

    Nasıl Yapılır?

  • Portakal kabuklarını yukardan aşağıya ince şeritler halinde kesin.
  • Beyaz olan kısmı bıçakla sıyırın.
  • Kabukları rulo haline getirerek iğneyle bir ipliğe dizin.
  • Akşamdan suyun içinde bırakın.
  • Ertesi günü 4 sefer kaynar suya atın ,5 dakika kaynadıktan sonra suyunu boşaltıp tekrar aynı işlemi yeniden kaynatacağınız suyla 4 sefer yapın yalnız 4. Seferi yaparken portakal kabukları biraz yumuşayıncaya kadar kaynatın (20 dakika falan)
  • Sonra bir tencereye şekeri ve suyu,portakal suyunu koyarak kaynatın.
  • Kaynayınca bir limonun suyunu da içine ilave edin.
  • Tereyağınıda koyun. Bunu her reçelde yapınki,reçeliniz taşmasın.
  • İpe dizili olan portakal kabuklarını o şekilde balın içine atın.
  • Fazla suyunu çekip bal kıvamına gelinceye kadar kaynatın.
  • Sonra soğuyunca ipliklerinden çıkararak bir kavonoza afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ev Yapımı Etli Pizza Tarifi

  Ev Yapımı Etli Pizza Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için: 5 su bardağı un 1 paket instant maya veya 1/2 (yarım) paket yaş maya 1 yemek kaşı...