Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
- 5 portakalın kabuğu
- 4 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 1 su bardağı portakal suyu
- 1 çay kaşığı tuzsuz tereyağ ( reçelin taşmaması için)
- 1 limonun suyu
Nasıl Yapılır?
- Portakal kabuklarını yukardan aşağıya ince şeritler halinde kesin.
- Beyaz olan kısmı bıçakla sıyırın.
- Kabukları rulo haline getirerek iğneyle bir ipliğe dizin.
- Akşamdan suyun içinde bırakın.
- Ertesi günü 4 sefer kaynar suya atın ,5 dakika kaynadıktan sonra suyunu boşaltıp tekrar aynı işlemi yeniden kaynatacağınız suyla 4 sefer yapın yalnız 4. Seferi yaparken portakal kabukları biraz yumuşayıncaya kadar kaynatın (20 dakika falan)
- Sonra bir tencereye şekeri ve suyu,portakal suyunu koyarak kaynatın.
- Kaynayınca bir limonun suyunu da içine ilave edin.
- Tereyağınıda koyun. Bunu her reçelde yapınki,reçeliniz taşmasın.
- İpe dizili olan portakal kabuklarını o şekilde balın içine atın.
- Fazla suyunu çekip bal kıvamına gelinceye kadar kaynatın.
- Sonra soğuyunca ipliklerinden çıkararak bir kavonoza afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder