15 Şubat 2023 Çarşamba

Salçalı Köfte Tarifi

 Malzemeler :

Köfte harcı için:
500 gram az yağlı kıyma
1 adet orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı galeta unu
10 dal maydanoz
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı kimyon
1/4 çay kaşığı toz defne yaprağı
Sosu için :
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
1,5 yemek kaşığı domates salçası
1/2 yemek kaşığı biber salçası
1 su bardağı sıcak su
1/2 çay kaşığı tuz
Tavsiyeler :
Köfte harcını uzun bir süre yoğurup buzdolabında dinlendirmeniz lezzetini artıracaktır.
Ayrıca fırında köftenize kaşar ilavesi yapabilirsiniz.
Yapılışı :
Köfteleri harcı için; ortadan ikiye kestiğiniz kuru soğanı rendenin ince kısmıyla rendeleyin. Maydanoz yapraklarını incecik kıyın. Derin bir karıştırma kabına aldığınız az yağlı kıymayı; rendelenmiş kuru soğan, galeta unu, kıyılmış maydanoz, tuz, kimyon ve toz defne yaprağıyla karıştırın. Tüm malzemelerini eklediğiniz köfte harcını iyice özleşene kadar yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avuç içinizde yuvarlayarak köfteler hazırlayın. Az miktarda sıvı yağla yağladığınız döküm tavaya aldığınız köfteleri hafif bir renk alana kadar kızartın. Domates sos için; zeytinyağını küçük bir sos tenceresinde kızdırın. Küçük küpler halinde kestiğiniz sarımsakları ekleyip 1 dakika kadar soteleyin. Domates ve biber salçalarını katıp kokusu çıkana kadar soteleyin. Sıcak su ilavesiyle sosun kıvamını açın. Tuz ve arzu ettiğiniz baharatlarla tatlandırın. Kızarttığınız köfteleri ısıya dayanıklı fırın kabına alın. Hazırladığınız domates sosu üzerlerine gezdirip önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25-30 dakika kadar pişirin. Fırından çıkardığınız köfteleri sosuyla birlikte sıcağı sıcağına sevdiklerinizle paylaşın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder