Yumuşacık Patatesli Bükme Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket kuru maya
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 adet yumurtanın akı (sarıları üzeri için)
- Aldığı kadar (kontrollü) un
İç harcı için;
- 3-4 orta boy patates
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
Üzeri için;
- 2 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Kullandığım bardak ölçüsü: 200 ml
Nasıl Yapılır?
- Patatesleri küp küp doğrayıp haşlayalım. Çatalla kontrol edip pişince ocaktan alalım, sıcakken 1 tatlı kaşığı tereyağını ekleyip patatesleri iyice ezelim. Tuz ve baharatları da ekleyip karıştıralım. Harcı soğumaya bırakalım.
- Hamur için: yoğurma kabına ılık süt, su, şeker ve toz maya eklenir karıştırılır. Sonra sıvı yağ, tuz, yumurta akı eklenir tekrar karıştırılır ve alabildiği kadar kontrollüce un eklenir güzelce yoğrulur. Kıvama gelince üzeri streç film ile örtülür, 2 saat mayalanmaya bırakılır.
- Mayalanınca hamur 5 eşit bezeye bölünür.
- 4 bezenin üzerine patatesli harç eşit üzerine yayılarak eklenir. Üst üste hamurlar konulur. Son hamurun 1 tanesini en üzeri için ayırt ediyoruz, bu yüzden patatesli harçtan koymuyoruz.
- Ardından merdane ile rahatça dikdörtgen şeklinde açıyoruz hamuru. Uzun şeritler halinde kesiyoruz, bükerek elimizle şekil verip yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştiriyoruz. Üzerine yumurta sarısı ve sıvı yağ karışımı sürüyoruz.
- 170 derecede 40 dk üzeri nar gibi kızarana dek pişiriyoruz. Puf puf kabaran, içi yumuşacık nefis bir hamurişi oluyor. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder