Brovni Tadında Islak Kek (Kelepçeli Kalıpta) Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı un
Sosu için;
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Brovni Tadında Islak Kek (Kelepçeli Kalıpta) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yumurtayı mikserle veya çırpıcı ile köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Şekeri ilave ederek tekrar şeker eriyene kadar çırpalım.
- Üzerine un hariç diğer malzemeleri ekleyip karıştırıp ardından unu yavaş yavaş ilave ederek kaşık veya spatula ile çırpalım.
- Kelepçeli kalıbın içine pişirme kağıdı koyarak kek harcını dökelim.
- 170 derecede önceden ısınmış fırında,fırının kapağını açmadan pişirelim.
- Kek pişerken sos malzemelerini uygun bir kapta karıştırarak pişirelim.
- Kaynadıktan sonra 2 -3 dakika pişirip soğumaya bırakılır.
- Kürdan testi yapalım kürdan kuru çıkarsa keki fırından alalım sos un kekin içine geçmesi için 5-6 yere kürdan batıralım.
- Sosunu gezdirerek döküyoruz, üzerine hindistan cevizi ve ceviz serpelim.
Brovni tadında olan ıslak keki mutlaka deneyin. Deneyecek olanlara afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder