El Açması Patatesli Kıymalı Börek Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 5 su bardağı un
- Tuz
- Su
- Zeytinyağı
İç malzemeleri;
- 400 gram kıyma
- 3 adet patates
- Karabiber
- Tuz
El Açması Patatesli Kıymalı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamurumuz için bütün malzemeleri güzelce yoğuruyoruz ,kulak memesi kıvamında olacak.Suyunu ona göre ayarlıyoruz.
- Hamurumuzu bi yarım saat dinlendirirsek daha kolay açılır.
- İç malzemeler için patatesleri küçük küp küp doğruyoruz ,kıymayı ve baharatlarımızı ekliyoruz.
- Hamurumuzu önce oklava yardımıyla belli bir büyüklüğe getiriyoruz ve zeytinyağı sürüp ellerimizle genişletiyoruz .
- Baya incelene kadar elimizle açıyoruz.
- Daha sonra malzememizden iki uca sıra şeklinde koyuyoruz ve iki taraftan sarıyoruz ortasına kadar.
- Ortasına gelince tepsi büyüklüğünde uzun kalacak şekilde kesip yağlanmış tepsiye ekliyoruz.
- Fırında 170 derecede 35-40 dakika da kızarana kadar pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder