Enginarlı Pilav Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
- 4 tane enginar
- 2 su bardağı pirinç
- 3 bardak sıcak su (et veya tavuk suyu olursa daha güzel olur, tavuk bulyon kullanmıyoruz)
- 2 tane orta boy kuru soğan
- Yarım demet dereotu
- 3 dal taze soğan (yeşil kısımlarını kullanacağız(ince kıyılmış))
- Yarım limon suyu
- Zeytinyağı
- Tuz
- 2 tane kesme şeker
Enginarlı Pilav Yapımı Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak enginarlarımızın kabuklarını ve tüylü kısımlarını güzelce ayıklayarak kararmaması için limonlu suda bekletiyoruz.
- Enginarlarımızı istediğimiz büyüklükte doğruyoruz. Ben 5 dakika kadar haşladım.
- Kuru soğanlarımızı yemeklik doğrayarak, zeytinyağı ilave ettiğimiz tenceremizde güzelce kavuruyor.
- Yıkayıp süzdüğümüz pirinçlerimizi de ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.
- Enginarları ve yeşil soğanlarımızı da ilave edip bir kaç kere döndürüp sıcak suyumuzu ilave ediyoruz.
- Tenceremizin kapağını kapatmadan tuz, şeker ve yarım limon suyumuzu da ilave ediyor suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Pilavımız suyunu çektiğinde ince kıydığımız dereotlarını da ekliyor, temiz bir havlu örterek 20 dakika kadar dinlendirip servise sunuyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder