10 Mart 2023 Cuma

Gelin Pastası Tarifi

 

Gelin Pastası Tarifi İçin Malzemeler

Kek için;

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı yarısı sıvı yağ
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu

Krema için;

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket krem şanti
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı pudra şekeri 

    Gelin Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta ve şekeri çırpıyoruz.
  • Üzerine yağ, nişasta, un ve kabartma tuzunu ekleyip karıştırıyoruz.
  • Borcama keki eşit bir şekilde yayıyoruz ve önceden ısıtılmış 180° fırında 20 -25 dakika pişiriyoruz.
  • Krema için süt, un ve şekeri çırpıyoruz.
  • Daha sonrasında ocakta kaynayıncaya kadar pişiriyoruz, kaynadıktan sonra soğutuyoruz.
  • Soğuduktan sonra üzerine tereyağı, kremşanti ve pudra şekerini ekleyip mikserle 10 dakika kadar karıştırıyoruz ve kremamız servise hazır.
  • Kek piştikten sonra sıcak bir haldeyken üzerine bir bardak soğuk süt döküyoruz.
  • Kek soğuduktan sonra hazır olan kremayı kekin üzerine eşit bir şekilde yayıyoruz.
  • Hindistan cevizi ile kapatıyoruz, bir gece buzdolabında dinlendirip servis edebilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder