Gelin Pastası Tarifi İçin Malzemeler
Kek için;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı yarısı sıvı yağ
- 1 su bardağı nişasta
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
Krema için;
- 1 lt süt
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket krem şanti
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı pudra şekeri
Gelin Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri çırpıyoruz.
- Üzerine yağ, nişasta, un ve kabartma tuzunu ekleyip karıştırıyoruz.
- Borcama keki eşit bir şekilde yayıyoruz ve önceden ısıtılmış 180° fırında 20 -25 dakika pişiriyoruz.
- Krema için süt, un ve şekeri çırpıyoruz.
- Daha sonrasında ocakta kaynayıncaya kadar pişiriyoruz, kaynadıktan sonra soğutuyoruz.
- Soğuduktan sonra üzerine tereyağı, kremşanti ve pudra şekerini ekleyip mikserle 10 dakika kadar karıştırıyoruz ve kremamız servise hazır.
- Kek piştikten sonra sıcak bir haldeyken üzerine bir bardak soğuk süt döküyoruz.
- Kek soğuduktan sonra hazır olan kremayı kekin üzerine eşit bir şekilde yayıyoruz.
- Hindistan cevizi ile kapatıyoruz, bir gece buzdolabında dinlendirip servis edebilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder