25 Mart 2023 Cumartesi

Güveçte Püreli Nefis Et Sote Tarifi

 

Güveçte Püreli Nefis Et Sote Tarifi İçin Malzemeler

Püre için;

  • 4 orta boy patates
  • 1 küçük çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • Tuz ,karabiber

Sote için;

  • 500 gram kuzu kuşbaşı et
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 adet sivri biber
  • 1 adet kapya biber
  • 4 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı domates sos (Veya 1 adet domates)
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz,pul biber, karabiber
  • 1 çay bardağı su

Üzeri için;

  • Rendelenmiş kaşar peyniri

    Güveçte Püreli Nefis Et Sote Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri soyalım ve iri parçalara bölerek tencereye alalım.
  • Üzerini kapatacak kadar su ekleyip patatesler yumuşayana kadar pişirip suyunu süzdürelim.
  • Patateslerin içine yağ,tuz ve karabiber ekleyerek süt ilavesini yapalım iyice ezip pürüzsüz hale getirelim püremiz hazır dursun.
  • Soteyi pişireceğimiz tavaya sıvı yağ alalım.Yağ ısınınca etleri ilave ederek etler suyunu salıp çekinceye kadar kısık ateşte pişirelim.
  • Kavurulan etin üzerine yemeklik doğranmış soğan, sarımsak ve tereyağını ilave ederek soğanlar yumuşayınca kadar kavurup biberleri ilave edelim.
  • Bir kaç dakika kavurup domates sos ve salçayı ekleyip bir kaç tur karıştırıp bir çay bardağı sıcak su ilave ederek bir ,iki dakika pişirip tuz ve baharatları ekleyip ocaktan alalım.
  • Patates püresini güveç çanaklarına pay edelim.
  • Üzerine et soteyi pay edelim.
  • En son üzerlerine rendelenmiş kaşar serperek 200 derecede önceden ısınmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
  • Sıcak olarak bu günkü iftarda yanında pirinç pilavı ila şahane bir ana yemek olarak sunalım. Herkese hayırlı ramazanlar.
    Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder