Güveçte Püreli Nefis Et Sote Tarifi İçin Malzemeler
Püre için;
- 4 orta boy patates
- 1 küçük çay bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Tuz ,karabiber
Sote için;
- 500 gram kuzu kuşbaşı et
- 1 adet kuru soğan
- 3 adet sivri biber
- 1 adet kapya biber
- 4 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı domates sos (Veya 1 adet domates)
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım yemek kaşığı tereyağ
- Tuz,pul biber, karabiber
- 1 çay bardağı su
Üzeri için;
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Güveçte Püreli Nefis Et Sote Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patatesleri soyalım ve iri parçalara bölerek tencereye alalım.
- Üzerini kapatacak kadar su ekleyip patatesler yumuşayana kadar pişirip suyunu süzdürelim.
- Patateslerin içine yağ,tuz ve karabiber ekleyerek süt ilavesini yapalım iyice ezip pürüzsüz hale getirelim püremiz hazır dursun.
- Soteyi pişireceğimiz tavaya sıvı yağ alalım.Yağ ısınınca etleri ilave ederek etler suyunu salıp çekinceye kadar kısık ateşte pişirelim.
- Kavurulan etin üzerine yemeklik doğranmış soğan, sarımsak ve tereyağını ilave ederek soğanlar yumuşayınca kadar kavurup biberleri ilave edelim.
- Bir kaç dakika kavurup domates sos ve salçayı ekleyip bir kaç tur karıştırıp bir çay bardağı sıcak su ilave ederek bir ,iki dakika pişirip tuz ve baharatları ekleyip ocaktan alalım.
- Patates püresini güveç çanaklarına pay edelim.
- Üzerine et soteyi pay edelim.
- En son üzerlerine rendelenmiş kaşar serperek 200 derecede önceden ısınmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
- Sıcak olarak bu günkü iftarda yanında pirinç pilavı ila şahane bir ana yemek olarak sunalım. Herkese hayırlı ramazanlar.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder