Hibiskuslu Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 7 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- 8 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı sıcak su (Hibiskus çayı)
- 4 yumurta
Kreması için
- 200 gram maskarpone
- 200 gram krema
- 25 ml hibiskus çayı (Renklendirme amaçlı)
Jeli için
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 çay bardağı hibiskus çayı
Hibiskuslu Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Şeker ve yumurtayı çırpıyoruz nişasta,un, vanilya ve kabartma tozu ekleyip çırpıyoruz son olarak hibiskus çayı ekleyip 175 derecede 15 dakika pişiriyoruz.
- Kreması için mascarpone ve kremayı çırpıyoruz renklendirmek için 25 ml hibiskus çayı ekliyoruz.
- Pişen kekimizin üstüne kremamızı yerleştiriyoruz kelepçeli kalıbımızda 5-6 saat dinlendiriyoruz.
- Jeli için nişasta,şeker ve hibiskus çayını pişiriyoruz ılıdıktan sonra pastamızın üstüne döküyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder