Katmer Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta beyazı
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket maya
- 6 su bardağı kadar un
İçine koymak için
- Yeteri kadar peynir
Aralarına sürmek için
- 150 gram tereyağı
Üzerine sürmek için
- Yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Susam
Katmer Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına maya şeker ılık suyu alıyoruz karıştırıp biraz aktifleştiriyoruz.
- Sırasıyla diğer malzemeleri de alıp karıştıralım elenmiş unu da ekleyip yoğuralım 6 su bardağı un dedim bende okadar girdi ama her un aynı olmuyor kontrollü bir şekilde eklemek lazım ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz üzerini kapatıp mayalandırıyoruz.
- Mayalanan hamurun havasını alın.
- Bezeler yapalım tabak büyüklüğünde açalım.
- Yumuşamış tereyağı sürelim hepsini bu şekilde üst üste koyalım.
- Üzerini kapatıp buzdolabından yarım saat dinlendirelim.
- Sürenin sonunda hamuru dolaptan alalım hamuru merdaneyle açalım tepsi büyüklüğünde açalım hamuru keselim.
- Arasını peynir koyup saralım 10 dakika kadar tepsi mayası verelim.
- Üzerine yumurta sarısı sıvı yağı koyup karıştıralım.
- Poğaçaların üzerine sürelim. Susam serpiştirelim.
- 200 dereceli önceden ısınmış fırında pişirelim deneyip kaydetmenizi tavsiye ederim beni instgarmda takip edip desteklerinizi bekliyorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder