Muhallebili Tart Kek (En Hafif Sütlü Tatlı) Tarifi İçin Malzemeler
Kek için;
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu ve vanilya
- 1.5 su bardağı un
Kreması için:
- 2 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı un
- 1.5 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 paket vanilya
Keki ıslatmak için:
- 1 su bardağı süt
Üzeri için:
- Hindistan cevizi
Muhallebili Tart Kek (En Hafif Sütlü Tatlı) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kek için; yumurta ve şekeri 2dk çırpıyoruz. Üzerine süt ve sıvı yağ ekleyip tekrar çırpıyoruz. Un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip karıştırıyoruz.
- Tart kalıbını margarin ile yağlayıp un serpiyoruz. Hazırlamış olduğumuz kek harcını döküp zemine bir kaç kez vurup kabarcıkları alıyoruz. 180’ fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
- Krema için; gerekli tüm malzemeleri tencereye alıp orta ateşte kaynayana kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkan kekimizin ilk sıcaklığı gittikten sonra bir su bardağı süt ile ıslatıyoruz. Üzerine muhallebiyi döküp spatula ile yayıyoruz.
- En son hindistan cevizi serpip buzdolabında yarım saat dinlendiriyoruz. Bu tart kek en hafif kek olabilir, iftardan sonra bir dilim çok iyi gidiyor :) bu tarifimi mutlaka denemelisiniz, 🤗şimdiden deneyen herkese afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder