25 Mart 2023 Cumartesi

Muhallebili Tart Kek (En Hafif Sütlü Tatlı) Tarifi

 

Muhallebili Tart Kek (En Hafif Sütlü Tatlı) Tarifi İçin Malzemeler

Kek için;

  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu ve vanilya
  • 1.5 su bardağı un

Kreması için:

  • 2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1.5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 paket vanilya

Keki ıslatmak için:

  • 1 su bardağı süt

Üzeri için:

  • Hindistan cevizi

    Muhallebili Tart Kek (En Hafif Sütlü Tatlı) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kek için; yumurta ve şekeri 2dk çırpıyoruz. Üzerine süt ve sıvı yağ ekleyip tekrar çırpıyoruz. Un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip karıştırıyoruz.
  • Tart kalıbını margarin ile yağlayıp un serpiyoruz. Hazırlamış olduğumuz kek harcını döküp zemine bir kaç kez vurup kabarcıkları alıyoruz. 180’ fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Krema için; gerekli tüm malzemeleri tencereye alıp orta ateşte kaynayana kadar pişiriyoruz.
  • Fırından çıkan kekimizin ilk sıcaklığı gittikten sonra bir su bardağı süt ile ıslatıyoruz. Üzerine muhallebiyi döküp spatula ile yayıyoruz.
  • En son hindistan cevizi serpip buzdolabında yarım saat dinlendiriyoruz. Bu tart kek en hafif kek olabilir, iftardan sonra bir dilim çok iyi gidiyor :) bu tarifimi mutlaka denemelisiniz, 🤗şimdiden deneyen herkese afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder