Şeker Pare (Şerbetli Kramellize) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket margarin yada tereyağı(oda sıcaklığında)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı irmik
- 1 adet yumurta
- 1 adet yumurta daha(sarısı üzerlerine)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un (kulak memesi kıvamında)
Şerbeti için (kramellize)
- 2 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 2 damla limon suyu
Şeker Pare (Şerbetli Kramellize) Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak şekerimizi tencereye alıp, kramellize ediyoruz orta derecede eritiyoruz fazla yakmıyoruz! Suyumuzuda şekere ekleyip 10 dakika kadar kaynatıp 2 damla limon suyu ekliyoruz, 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
- Daha sonra bütün malzemeleri yoğurma kabına alıp kulak memesi kıvamında hamur yoğrulur.
- Ceviz büyüklüğünde kopartıp, limon şeklini veriyoruz, üzerlerine yumurta sarısı sürülür.
- Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede üzeri kızarana kadar fırında bekletiyoruz.
- Soğutulmuş şerbeti üzerlerine döküyoruz, deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder