25 Mart 2023 Cumartesi

Şeker Pare (Şerbetli Kramellize) Tarifi

 

Şeker Pare (Şerbetli Kramellize) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket margarin yada tereyağı(oda sıcaklığında)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet yumurta daha(sarısı üzerlerine)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (kulak memesi kıvamında)

Şerbeti için (kramellize)

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 2 damla limon suyu

    Şeker Pare (Şerbetli Kramellize) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak şekerimizi tencereye alıp, kramellize ediyoruz orta derecede eritiyoruz fazla yakmıyoruz! Suyumuzuda şekere ekleyip 10 dakika kadar kaynatıp 2 damla limon suyu ekliyoruz, 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
  • Daha sonra bütün malzemeleri yoğurma kabına alıp kulak memesi kıvamında hamur yoğrulur.
  • Ceviz büyüklüğünde kopartıp, limon şeklini veriyoruz, üzerlerine yumurta sarısı sürülür.
  • Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede üzeri kızarana kadar fırında bekletiyoruz.
  • Soğutulmuş şerbeti üzerlerine döküyoruz, deneyeceklere şimdiden afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder