Pırasalı Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg yufka (6 adet)
Sos için:
- 4 yumurta
- 1 su bardağından 2 parmak eksik süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2-3 yemek kaşığı yoğurt
İç harcı için:
- 2 kg pırasa
- 2 patates
- 2 havuç
- 1 küçük soğan
- Tuz
- Karabiber
- Toz biber
Pırasalı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak yarım çay bardağı kadar sıvı yağın içine kuru soğanı ince doğrayıp hafif kavuruyoruz.
- Ardından yıkayıp ince kıydığımız pırasaları ilave ediyoruz.
- Rendelediğimiz havucu ilave edip biraz daha kavurup en son rendeleyip suyunu sıktığımız patatesleri ilave ediyoruz.
- 5 dk daha kavurup ocağın altını kapatıyoruz ve baharatları ilave ediyoruz.
- Yufkaya sürmek için sosu hazırlıyoruz.
- Yufkayı önce ikiye ardından üç eşit parçaya bölüyoruz.
- Sosdan sürüp köşesine harcı koyup sarıyoruz ve dolayıp sosa batırıyoruz.
- Yumurta sarısı ve sıvı yağ karışımını sürüp üzerine isterseniz susam serpip 185 derece fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder