26 Mart 2023 Pazar

Ramazanda Yapabileceğiniz Çok Pratik Çıtır Çıtır Fırında Paçanga Böreği Tarifi

 

Ramazanda Yapabileceğiniz Çok Pratik Çıtır Çıtır Fırında Paçanga Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 tane yufka
  • 1,5 su bardağı kaşar
  • 1 su bardağı pastırma
  • 2 tane orta boy küçük küçük doğranmış domates
  • 1 tane kırmızı biber varsa 1 tanede yeşil biber

Yufkaları ıslatmak için;

  • 1 çorba kaşığı erimiş tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su

    Ramazanda Yapabileceğiniz Çok Pratik Çıtır Çıtır Fırında Paçanga Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle sosumuzu hazırlayalım. Tezgahımıza veya masamıza bir yufkayı serelim, sosumuzu fırçayla yayalım, ikinci yufkayıda serip, sosumuzu tekrar fırçayla yayalım, rulet yardımıyla 8 e bölelim.
  • Hazırlamış olduğumuz iç harcını yayalım ve kalın bir sigara böreği gibi saralım, yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
  • Kalan sosumuzu böreklerin üstüne fırçayla sürelim.
  • 180 derecelik ısınmış fırında üstü kızarana dek pişirelim.
  • Not:Bu börekleri derin dondurucuya atmak isterseniz sosunu böreklerin üstüne sürmeyin yapıp poşetleyip derin dondurucuya atabilirsiniz çakardığınız zaman azıcık sos hazırlayıp böreğe sürüp, pişirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder