Ramazanda Yapabileceğiniz Çok Pratik Çıtır Çıtır Fırında Paçanga Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 4 tane yufka
- 1,5 su bardağı kaşar
- 1 su bardağı pastırma
- 2 tane orta boy küçük küçük doğranmış domates
- 1 tane kırmızı biber varsa 1 tanede yeşil biber
Yufkaları ıslatmak için;
- 1 çorba kaşığı erimiş tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı su
Ramazanda Yapabileceğiniz Çok Pratik Çıtır Çıtır Fırında Paçanga Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle sosumuzu hazırlayalım. Tezgahımıza veya masamıza bir yufkayı serelim, sosumuzu fırçayla yayalım, ikinci yufkayıda serip, sosumuzu tekrar fırçayla yayalım, rulet yardımıyla 8 e bölelim.
- Hazırlamış olduğumuz iç harcını yayalım ve kalın bir sigara böreği gibi saralım, yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
- Kalan sosumuzu böreklerin üstüne fırçayla sürelim.
- 180 derecelik ısınmış fırında üstü kızarana dek pişirelim.
Not:Bu börekleri derin dondurucuya atmak isterseniz sosunu böreklerin üstüne sürmeyin yapıp poşetleyip derin dondurucuya atabilirsiniz çakardığınız zaman azıcık sos hazırlayıp böreğe sürüp, pişirebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder