Sürekli Yapmak İsteyeceğiniz Nefis Kaşık Pastası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker (180 gram)
- Yarım su bardağı un (60 gram)
- Yarım su bardağı nişasta (buğday ya da mısır)
- 1 adet yumurtanın sarısı
- 1 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin
- 1 paket vanilya (5 gram)
- 1 paket toz kremşanti (75 gram)
- Yarım su bardağı süt (100 ml)
- 1,5 paket kedidili bisküvi
Çikolata garajı için;
- 1 paket krema (200 ml)
- 200 gram sütlü çikolata
Sürekli Yapmak İsteyeceğiniz Nefis Kaşık Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Uygun bir tencereye sütü, şekeri, unu, nişasta ve yumurta sarısını alarak karışım tamamen homojen hale gelinceye kadar karıştıralım.
- Ardından ocağa alarak sürekli karıştırarak pişmeye bırakalım. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 1 dk kadar pişirmeye devam edip ocaktan alalım.
- İçerisine 1 yemek kaşığı tereyağı ya da margarini ve 1 paket vanilyayı ekleyerek karıştıralım. Bu aşamada kremanın üzerini örtmemiz gerekiyor, ben kremanın daha hızlı soğuması için kremayı ayrı bir karıştırma kabına aldım ve üzerine hiç hava almayacak şekilde buzdolabı poşeti yerleştirdim.
- Krema tamamen soğuyuncaya kadar bu şekilde dinlenecek. Ortalama 1,5- 2 saat kadar bu şekilde bekletmeniz gerekebilir.
- Kremanın tamamen soğumasına yakın çikolata ganajı hazırlayalım. Küçük bir sos kabına kremayı alarak kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtalım.
- Sonra ocaktan alarak içerisine 200 gram çikolatayı ekleyerek karıştıralım ve ganaj hazır olunca onu da soğumaya bırakalım.
- Kremamız tamamen soğuyunca üzerinden buzdolabı poşetini alarak içerisine 1 paket kremşanti ve yarım su bardağı süt ekleyerek birkaç dk boyunca mikserle çırpalım. Çırpmaya devam ettikçe kıvamının güzelleştiğini göreceksiniz.
- İstediğimiz kıvama geline çırpmayı sonlandırıp içerisine elimizle böldüğümüz 1,5 paket kedidili bisküviyi ekleyelim ve karıştıralım. Bu tarifi farklı bisküvi türleriyle de hazırlayabilirsiniz.
- Karışımı uygun bir borcama alarak üzerini düzeltelim. Tamamen soğuyan çikolata ganajı da bisküvili karışımın üzerine dağıtalım. Artık pastamızı buzdolabına kaldırabiliriz.
- En az 3 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis etmenizi öneririm. Ben sütlü tatlıları genelde akşamdan hazırlayıp ertesi gün servis ediyorum dinlenince lezzeti çok daha güzel oluyor bence.
- Servis aşamasında kaşıkla pastadan porsiyonlar oluşturarak servis edebilirsiniz. Herkesin çok beğeneceği bir tarif deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder