Taze Fasülye Tarifi İçin Malzemeler
- 600 g kuzu kuşbaşı et
- 700 g taze fasülye
- 4 yemek kaşığı zeytinyağ
- 30 g tereyağı
- 2 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 adet domates
- Tuz, karabiber, pul biber
- 300 g ilik kemik suyu
- Su
Taze Fasülye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Fasulyeyi ayıklayın uçları kesin atın ve uzunluğuna göre 2-3 bölün yıkayın ben daha sonra suda bekletim.
- Tencerenin içine kuşbaşı eti ilave edin ve orta ateşe verip kapağını kapatıp ara ara açıp kontrol edip karıştırın. Suyu çıkana kadar bu işlemi yapın.
- Suyunu çeken etin üstüne zeytinyağ ve tereyağını ekleyin.Ve karıştırın.
- Daha sonra içine küp küp şeklinde doğranmış soğan ve sarımsak koyup karıştırıp solmasini bekleyin.
- Sonra içine salça ve baharatları ekleyin ve salçanın kokusu çıkana kadar pişirin, sonra içine süzdüğünüz fasülyeyi ekleyin.
- 5-10 dakika ara ara karıştıralım sonra kemik ilk suyunu ekleyip üstüne fasülyeyi hafif geçene kadar sıcak su koyup tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte ortalama 30-45 dakika pişirin.
- Sonra arzu ederseniz yanına pilav cacıkla servis edin.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder