2 Mart 2023 Perşembe

Taze Fasülye Tarifi

 

Taze Fasülye Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 g kuzu kuşbaşı et
  • 700 g taze fasülye
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 30 g tereyağı
  • 2 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 adet domates
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • 300 g ilik kemik suyu
  • Su

    Taze Fasülye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Fasulyeyi ayıklayın uçları kesin atın ve uzunluğuna göre 2-3 bölün yıkayın ben daha sonra suda bekletim.
  • Tencerenin içine kuşbaşı eti ilave edin ve orta ateşe verip kapağını kapatıp ara ara açıp kontrol edip karıştırın. Suyu çıkana kadar bu işlemi yapın.
  • Suyunu çeken etin üstüne zeytinyağ ve tereyağını ekleyin.Ve karıştırın.
  • Daha sonra içine küp küp şeklinde doğranmış soğan ve sarımsak koyup karıştırıp solmasini bekleyin.
  • Sonra içine salça ve baharatları ekleyin ve salçanın kokusu çıkana kadar pişirin, sonra içine süzdüğünüz fasülyeyi ekleyin.
  • 5-10 dakika ara ara karıştıralım sonra kemik ilk suyunu ekleyip üstüne fasülyeyi hafif geçene kadar sıcak su koyup tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte ortalama 30-45 dakika pişirin.
  • Sonra arzu ederseniz yanına pilav cacıkla servis edin.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder