Yanardağ Pastası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet pasta tabanı
Yarım çay bardağı süt keki ıslatmak için
- Yarım çay bardağı damla çikolata
- 4-5 adet muz
- 4 adet halley bisküvi
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
Üzerine
- 1 paket çikolata sosu
- 2,5 su bardağı süt (Üzerindeki tarife göre hazırlayın)
Süslemek için
- Pasta süsleri
- Vişne çilek (Elinizde hangi meyve varsa)
Yanardağ Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak çikolata sosunu üzerindeki tarife göre hazırlayalım soğumaya bırakalım.
- Pasta tabanının bir tarafını yarım çay bardağı sütle ıslatalım. Bir tarafını 8 dilime bölelim. Krem şantiyi bir su bardağı sütle çırpalım.
- Küp doğranmış muz ve halley bisküviyi ekleyelim damla çikolatayı da ekleyip karıştıralım.
- Alt tabana karışımı koyalım dağ gibi şekil verelim.
- Çikolata sosunu ayrı bir kaba yarısını alalım.
- Dilimlediğimiz tabanları çikolata sosa batırıp üstüne dizelim.
- İstediğimiz şekilde süsleyip kalan çikolata sosunu ortadan şelale gibi dökelim yanardağ pastamız hazır dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder