20 Mart 2023 Pazartesi

Yanardağ Pastası Tarifi

 

Yanardağ Pastası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet pasta tabanı

Yarım çay bardağı süt keki ıslatmak için

  • Yarım çay bardağı damla çikolata
  • 4-5 adet muz
  • 4 adet halley bisküvi
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt

Üzerine

  • 1 paket çikolata sosu
  • 2,5 su bardağı süt (Üzerindeki tarife göre hazırlayın)

Süslemek için

  • Pasta süsleri
  • Vişne çilek (Elinizde hangi meyve varsa)

    Yanardağ Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak çikolata sosunu üzerindeki tarife göre hazırlayalım soğumaya bırakalım.
  • Pasta tabanının bir tarafını yarım çay bardağı sütle ıslatalım. Bir tarafını 8 dilime bölelim. Krem şantiyi bir su bardağı sütle çırpalım.
  • Küp doğranmış muz ve halley bisküviyi ekleyelim damla çikolatayı da ekleyip karıştıralım.
  • Alt tabana karışımı koyalım dağ gibi şekil verelim.
  • Çikolata sosunu ayrı bir kaba yarısını alalım.
  • Dilimlediğimiz tabanları çikolata sosa batırıp üstüne dizelim.
  • İstediğimiz şekilde süsleyip kalan çikolata sosunu ortadan şelale gibi dökelim yanardağ pastamız hazır dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder