Yoğurtlu Tarhana Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yoğurt (5 yemek kaşığı)
- 4 yemek kaşığı tarhana
- 2-3 diş sarımsak (arzuya göre azaltıp arttırabilirsiniz ama mutlaka ekleyin)
- 1 çay bardağı tel şehriye (klasik bardak)
- 1,5 litre kadar su (et veya tavuk suyuda olur)
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Yoğurtlu Tarhana Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tencereye tahrana ,yoğurt ve ezilmiş sarımsağı ekleyip karıştırın. Soğuk.
- Suyu ilave edip iyice çırpın ve ocağın altını açın. Karıştırarak kaynatmaya başlayın, ısınınca tel şehriyeyi ekleyin devamlı karıştırarak kaynayınca altını kısın ve 5 dakika kadar daha kaynatın (kıvamı koyu ise sıcak su ilavesi yapabilirsiniz ) pişen çorbaya en son tuzunu atıp, altını kapatın.
- Ufak tavada tereyağı ve sıvı yağı eritip, nane ve toz biberi kızdırıp çorbaya ekleyip karıştırın. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🥰
Not:Kaynayana kadar karıştırma işlemine devam edin 👍 Tuzunu en son atın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder