13 Nisan 2023 Perşembe

Bol Soslu Profiterol Tarifi; Yaptığınız Anda Bitecek!

 

Bol Soslu Profiterol Tarifi; Yaptığınız Anda Bitecek! İçin Malzemeler

Profiterol topları (şu) için;

  • 125 gram tereyağı
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 4 adet yumurta

Kreması için;

  • 4 su bardağı süt
  • 4,5 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya

Sosu için;

  • 1 paket kakaolu veya çikolatalı puding (bu şekilde daha soslu oluyor. hazır çikolata sosları kadar ağır olmuyor. ancak puding veya çikolata sosu kullanmak istemezseniz 100 gram çikolatayı benmari usulü eriterek tatlınıza dökebilirsiniz.)
  • 3 su bardağı süt

    Bol Soslu Profiterol Tarifi; Yaptığınız Anda Bitecek! Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle profiterol toplarından başlayacağız.*1 su bardağı su ile 125 gram tereyağını ocakta tereyağı eriyip su kaynayıncaya kadar ısıtalım.
  • 1 su bardağı unu ekleyin ve yaklaşık 2 dk kısık ateşte karıştırın. Yaklaşık 10 dk hamuru dinlendirin.
  • Yumurtaları teker teker hamura ekleyeceğiz (püf noktası. Burası en önemli aşama! bir yumurtayı yedirmeden diğerini kırmayacağız.
  • Yumurta çok demeyelim çünkü yumurta dışında topların kabarmasını sağlayacak herhangi bir malzeme yok. )
  • Bu arada fırınımızı 170 derecede ısıtalım. Yapışkan bir hamur elde edeceğiz.
  • Varsa sıkma torbası ile yoksa 2 adet tatlı kaşığı yardımıyla fırın tepsisine yağlı kağıt sererek hamurumuz dan parçalar kopararak tepsiye dizelim.
  • Elinizle şekil vermeye çalışmayın. 170 derecede 40 dakika profiterol toplarımızı pişirelim.
  • Kremamızı hazırlayalım.*tüm krema malzemesini derin bir tencere içerisinde iyice koyulaşana kadar pişirelim. Soğumaya bırakalım.*profiterol toplarımız pişince fırından çıkaralım.
  • Kremamızı sıkma torbası yardımıyla içlerine dolduralım.
  • Sosu hazırlayalım.*1 paket kakaolu veya çikolatalı pudingi 3 su bardağı süt ile pişirelim (bu şekilde daha soslu oluyor.
  • Hazır çikolata sosları kadar ağır olmuyor. Ancak puding veya çikolata sosu kullanmak istemezseniz 100 gram çikolatayı benmari usulü eriterek tatlınıza dökebilirsiniz. ) dilerseniz sayfamda yer alan kakaolu puding tarifimi de kullanabilirsiniz.
  • Sosu hazırladığımız kremalı profiterol toplarımıza dökelim.Muhteşem profiterolümüz hazır.
  • Dilerseniz antep fıstığı, hindistan cevizi, dondurma gibi malzemelerle tatlınızı süsleyebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder