Ebegümeci Sarması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 bağ ebegümeci yaprağı
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 küçük boy kurusoğan
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı salça
- Çeşitli baharatlar
Karabiber
- Pulbiber
- Toz kırmızı biber
- Kimyon
- Kişniş
- İsot
- Sumak
- Kekik
- Nane
- Biberiye
- Tuz
- Sıcak su
Ebegümeci Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ebe gümecinin büyük yapraklarını dibine yakın noktalardan kopartıp ayıralım.
- Ayırdığımız yaprakları güzelce yıkayalım.
- 2. 5 su bardağı sıcak suyu bir kaba alıp içine yaprakları basalım ve yaklaşık 20 dakika bekletelim.
- Sürenin sonunda yapraklarımızı soğuk suyla yıkayalım.
- Bir tencerede soğanları pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Pirinci de yıkayıp ilave edelim.
- Salçayı, baharatları ve tuzu da ekleyip karıştıralım.
- 4-5 dakika birlikte kavurduktan sonra yarım su bardağı sıcak su ekleyip suyunu çekinceye kadar orta ateşle pişirelim.
- Yapraklarımızı sarma yapar gibi açıp hazır olan içimizden 1 çay kaşığı yardımıyla az az koyup saralım.
- Tencereye sarmaları dizelim. Dilerseniz üzerine limon dilimleyebilirsiniz ben erik pestili ekliyorum.
- Tenceremize biraz zeytinyağı ve üzerini geçecek kadar su ekleyelim.
- Suyunu çekene kadar pişince kapatalım ve servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder