15 Nisan 2023 Cumartesi

Ebegümeci Sarması Tarifi

 

Ebegümeci Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bağ ebegümeci yaprağı
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 küçük boy kurusoğan
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı salça
  • Çeşitli baharatlar

Karabiber

  • Pulbiber
  • Toz kırmızı biber
  • Kimyon
  • Kişniş
  • İsot
  • Sumak
  • Kekik
  • Nane
  • Biberiye
  • Tuz
  • Sıcak su

    Ebegümeci Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ebe gümecinin büyük yapraklarını dibine yakın noktalardan kopartıp ayıralım.
  • Ayırdığımız yaprakları güzelce yıkayalım.
  • 2. 5 su bardağı sıcak suyu bir kaba alıp içine yaprakları basalım ve yaklaşık 20 dakika bekletelim.
  • Sürenin sonunda yapraklarımızı soğuk suyla yıkayalım.
  • Bir tencerede soğanları pembeleşinceye kadar kavuralım.
  • Pirinci de yıkayıp ilave edelim.
  • Salçayı, baharatları ve tuzu da ekleyip karıştıralım.
  • 4-5 dakika birlikte kavurduktan sonra yarım su bardağı sıcak su ekleyip suyunu çekinceye kadar orta ateşle pişirelim.
  • Yapraklarımızı sarma yapar gibi açıp hazır olan içimizden 1 çay kaşığı yardımıyla az az koyup saralım.
  • Tencereye sarmaları dizelim. Dilerseniz üzerine limon dilimleyebilirsiniz ben erik pestili ekliyorum.
  • Tenceremize biraz zeytinyağı ve üzerini geçecek kadar su ekleyelim.
  • Suyunu çekene kadar pişince kapatalım ve servis edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder