15 Nisan 2023 Cumartesi

Kıymalı Kaşarlı Pide Tarifi

 

Kıymalı Kaşarlı Pide Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı instant maya
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un

İç malzemesi;

  • 200 gram kıyma
  • 2 adet orta boy domates
  • 2 adet kuru soğan
  • Sivri biber
  • Çarliston biber
  • Kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Kimyon
  • Kaşar peyniri rendesi
  • İsteğe bağlı yumurta

Üzeri için;

  • Tereyağ 

    Kıymalı Kaşarlı Pide Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak yoğurma kabına unu alıyoruz. İçine mayayı ekliyoruz ve ortasını açıp ılık suyu ekliyoruz.
  • Suyun üzerine tuz ve şekeri ilave ediyoruz hafif ele yapışan bir kıvam olacak şekilde yoğuruyoruz.
  • Üzerini örtüp 1 saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Mayalanan hamurumuzu 8 bezeye bölüp yuvarlıyoruz unlanmış tezgaha dizip üzerlerini örtüp 5 dk bekletiyoruz.
  • Harcın hazırlanması;Kıymayı kabın içine alıyoruz.
  • Üzerine küçük küçük doğranan soğanları, biberleri ve küp küp doğradığımız kabukları soyulmuş domatesi ilave ediyoruz.
  • Baharat ve tuzunu da ilave edip kenara alalım.
  • Pidenin yapımı;Merdane yardımı ile bezelerimizi unlayarak uzun şekilde açıyoruz.
  • Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye uzun hamurları diziyoruz.
  • Daha önceden hazırlamış olduğumuz kıymalı içi tüm pidelere paylaştırıyoruz.
  • Üzerine kaşar rendesi serpip kenarlarını katlayıp pide şeklini veriyoruz.
  • Üzerini örtüp 15 dk. Dinlendiriyoruz.
  • 200 derece ısıtılmış fırının alt rafında pişiriyoruz.
  • Çıkınca tereyağı ile kenarları yağlıyoruz.
  • Bir tepsi ile üzerini kapatıp 5 dk kadar bekletiyoruz. Enfes pidelerimiz servise hazır👩🏻‍🍳

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder