Kıymalı Kaşarlı Pide Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için;
- 1 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı instant maya
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 su bardağı un
İç malzemesi;
- 200 gram kıyma
- 2 adet orta boy domates
- 2 adet kuru soğan
- Sivri biber
- Çarliston biber
- Kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Kimyon
- Kaşar peyniri rendesi
- İsteğe bağlı yumurta
Üzeri için;
- Tereyağ
Kıymalı Kaşarlı Pide Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak yoğurma kabına unu alıyoruz. İçine mayayı ekliyoruz ve ortasını açıp ılık suyu ekliyoruz.
- Suyun üzerine tuz ve şekeri ilave ediyoruz hafif ele yapışan bir kıvam olacak şekilde yoğuruyoruz.
- Üzerini örtüp 1 saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz.
- Mayalanan hamurumuzu 8 bezeye bölüp yuvarlıyoruz unlanmış tezgaha dizip üzerlerini örtüp 5 dk bekletiyoruz.
- Harcın hazırlanması;Kıymayı kabın içine alıyoruz.
- Üzerine küçük küçük doğranan soğanları, biberleri ve küp küp doğradığımız kabukları soyulmuş domatesi ilave ediyoruz.
- Baharat ve tuzunu da ilave edip kenara alalım.
- Pidenin yapımı;Merdane yardımı ile bezelerimizi unlayarak uzun şekilde açıyoruz.
- Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye uzun hamurları diziyoruz.
- Daha önceden hazırlamış olduğumuz kıymalı içi tüm pidelere paylaştırıyoruz.
- Üzerine kaşar rendesi serpip kenarlarını katlayıp pide şeklini veriyoruz.
- Üzerini örtüp 15 dk. Dinlendiriyoruz.
- 200 derece ısıtılmış fırının alt rafında pişiriyoruz.
- Çıkınca tereyağı ile kenarları yağlıyoruz.
- Bir tepsi ile üzerini kapatıp 5 dk kadar bekletiyoruz. Enfes pidelerimiz servise hazır👩🏻🍳
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder