15 Nisan 2023 Cumartesi

Soslu Yumuşacık Tavuk Tarifi

 

Soslu Yumuşacık Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet tavuk göğsü
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 paket krema
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 – 1,5 su bardağı tavuk suyu (Yoksa elinizde 1 su bardağı sıcak suda erittiğimiz 1 adet bulyon)
  • 1 tutam maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber

    Soslu Yumuşacık Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuk göğsünü enlemesine dilimler halinde kesiyoruz.
  • Üzerine tuz karabiber ekleyip karıştırıyoruz.
  • Tavaya sıvı yağı alıp tavukları arkalı önlü kızartıp bir kenarda bekletiyoruz.
  • Aynı tava içinde yemeklik doğradığımız soğanı ve sarmısağı kavuruyoruz.
  • Üzerine unu ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  • Üzerine tavuk suyunu ekleyip bir taşım kaynatıyoruz.
  • En son krema soya sosu ve karabiberi ekleyip karıştırıyoruz.
  • Tavukları sosun içine ekleyip ince kıyılmış maydanozuda ekleyip 5-10 dakika pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder