Soslu Yumuşacık Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet tavuk göğsü
- 1 adet büyük kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tepeleme un
- 1 paket krema
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- 1 – 1,5 su bardağı tavuk suyu (Yoksa elinizde 1 su bardağı sıcak suda erittiğimiz 1 adet bulyon)
- 1 tutam maydanoz
- Tuz
- Karabiber
Soslu Yumuşacık Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavuk göğsünü enlemesine dilimler halinde kesiyoruz.
- Üzerine tuz karabiber ekleyip karıştırıyoruz.
- Tavaya sıvı yağı alıp tavukları arkalı önlü kızartıp bir kenarda bekletiyoruz.
- Aynı tava içinde yemeklik doğradığımız soğanı ve sarmısağı kavuruyoruz.
- Üzerine unu ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
- Üzerine tavuk suyunu ekleyip bir taşım kaynatıyoruz.
- En son krema soya sosu ve karabiberi ekleyip karıştırıyoruz.
- Tavukları sosun içine ekleyip ince kıyılmış maydanozuda ekleyip 5-10 dakika pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder