Püreli Sebzeli Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo göğüs tavuk
- 2 adet kapya biber
- 3 adet yeşil biber
- 1 kutu haşlanmış mısır
Terbiyesi için:
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kekik (İsteğe bağlı)
- 2 dış sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
Püresi için:
- 6-7 adet patates
- 1 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
- Kaşar peyniri
Püreli Sebzeli Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavuk göğsünü temizleyip doğruyoruz.
- Sıvıyağ, kırmızı toz biber, kekik, rendelenmiş sarımsak ve tuz ile harmanlayıp 1 saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
- Tavaya tavuğu koyup kavuruyoruz.
- Doğranmış yeşil ve kırmızı biberi kavuruyoruz. Mısır ekliyoruz.
- Patatesleri haşlıyoruz.
- Soyup eziyoruz.
- Süt, karabiber ve tuz ekleyip kremsi kıvama gelene kadar eziyoruz.
- Kulplu dikdörtgen borcama patatesi üzerine de tavuğu yaydırıyoruz.
- Rendelenmiş kaşar peyniri üzerine yaydırıyoruz.
- Önceden ısıtılmış fırında 190 derecede 30 dakika pişiriyoruz.
- Biraz dinlendirip servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder