Tavuklu Nohutlu Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çorba kasesiyle haşlanıp didilmiş tavuk eti
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 türk kahvesi fincanıyla tel şehriye
- 1 çorba kasesiyle haşlanmış nohut
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- Tuz
- Karabiber
- 2 su bardağı sıcak su (yarı yarıya tavuk suyu)
Üzerine:
- 2 adet orta boy soğan
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tavuklu Nohutlu Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tencereye aldığımız zeytinyağında tel şehriye rengi koyulaşana kadar kavrulur.
- Daha sonra bulgur ve tereyağı eklenir; 2-3 dakika daha kavrulur.
- Önceden haşladığımız tavuk eti ve nohut ilave edildikten sonra sıcak su+tavuk suyu, tuz, karabiber eklenir, kısık ateşte pişmeye bırakılır. (bulgurun cinsine göre pişmediği takdirde ek sıcak su ilavesi yapılabilir. ).
- Ayrı bir tavaya zeytinyağı ve piyaz doğranan soğan alınır, soğan yumuşayıp pişinceye kadar kavrulur; pişen pilavın üzerine dökülür, karıştırdıktan sonra tabaklara alıp tekrar karabiber serperek servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder