17 Nisan 2023 Pazartesi

Tavuklu Nohutlu Bulgur Pilavı Tarifi

 

Tavuklu Nohutlu Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çorba kasesiyle haşlanıp didilmiş tavuk eti
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 türk kahvesi fincanıyla tel şehriye
  • 1 çorba kasesiyle haşlanmış nohut
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 su bardağı sıcak su (yarı yarıya tavuk suyu)

Üzerine:

  • 2 adet orta boy soğan
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı

    Tavuklu Nohutlu Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye aldığımız zeytinyağında tel şehriye rengi koyulaşana kadar kavrulur.
  • Daha sonra bulgur ve tereyağı eklenir; 2-3 dakika daha kavrulur.
  • Önceden haşladığımız tavuk eti ve nohut ilave edildikten sonra sıcak su+tavuk suyu, tuz, karabiber eklenir, kısık ateşte pişmeye bırakılır. (bulgurun cinsine göre pişmediği takdirde ek sıcak su ilavesi yapılabilir. ).
  • Ayrı bir tavaya zeytinyağı ve piyaz doğranan soğan alınır, soğan yumuşayıp pişinceye kadar kavrulur; pişen pilavın üzerine dökülür, karıştırdıktan sonra tabaklara alıp tekrar karabiber serperek servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder