15 Nisan 2023 Cumartesi

Tereyağlı Kurabiye Tarifi

 

Tereyağlı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2,5 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 adet vanilin

    Tereyağlı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle sade yağı hazırlamakla işe başlıyoruz tereyağımızı ocağımıza alıp, kısık ateşte yakmadan kızdırıyoruz, üzeri köpük köpük olunca 1- 2 dakika sonra altını kapatıp, köpüğünü kaşıkla alıyoruz ya da tamamını tülbentten süzebilirsiniz kalanını buzdolabına kaldırıyoruz bir 10-15 dakika donmasını bekliyoruz.
  • Daha sonra yoğurma kabımıza üstteki yağı alıyoruz altta bir miktar su olabilir onu atıyoruz sade yağımız hazır üzerine bir su bardağı pudra şekerimizi koyup, 7-8 dakika orta ve hızlı devirde beyazlaşana kadar çırpıyoruz.
  • Krema şeklinde olacak daha sonra sıvı yağımızı nişastamızı vanilimizi ilave ediyoruz unu kontrollü şekilde azar azar elinize yapışmayacak kıvama gelene kadar un ilavesi ile yoğurma işlemine devam ediyoruz .
  • Kulak memesi yumuşaklığın bir tık sert bir hamur oluyor hamurumuzu 3 eşit parçaya bölüyoruz elimizle iki parmak eninde bastırarak bir şerit hazırlıyoruz.
  • Sonra ileri geri birer tur şeklinde yuvarlayarak hamurumuzun düzgün hale gelmesini sağlıyoruz, işaret ve baş parmağımızdan tutarak büyük bir çatalla üzerine bastırarak çizik şekli veriyoruz.
  • Daha sonra verev ya da düz şekilde 5 santim uzunluğunda dikdörtgenler kesiyoruz bunlar sizin zevkinize kalmış isterseniz, daha minik ya da daha uzun yapabilirsiniz ya da minik yuvarlaklar yapabilirsiniz.
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsimize aralıklı olarak diziyoruz önceden 170 derecede ısıtılmış fırına veriyoruz dikkatli şekilde 15-20 dakika arasında fırınlar farklılık gösterebiliyor beyaz pişiriyoruz.
  • Fırından çıkardığımızda önce kurabiyelerimiz yumuşak oluyor 5-10 dakika içerisinde sertleşeceklerdir merak etmeyiniz soğuk veya ılık hale geldiğinde üzerlerine pudra şekeri serperek servis ediyoruz, afiyetler olsun efendim 💙 un kurabiyesi gibi ağızda dağılmasını beklemeyin, gevrek bir kurabiye oluyor.
  • Not:1 mutlaka hazır pudra şekeri kullanın evde çektiklerimiz olmuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder