28 Mayıs 2023 Pazar

Antep Fıstıklı-Ahududulu Tiramisu Tarifi

 

Antep Fıstıklı-Ahududulu Tiramisu Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gr mascarpone
  • 400 ml krema
  • 500 gr labne peyniri
  • 90 g şeker
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 200 gr antep fıstık ezmesi
  • 500 gr kedidili bisküvi
  • 250 gr ahududu (taze veya dondurulmuş)
  • 125 gr kurutulmuş ahududu
  • 200 gr kıyılmış antep fıstığı
  • 240 ml kahve

    Antep Fıstıklı-Ahududulu Tiramisu Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kremayı bir mikser yardımı ile sertleştirin.
  • Ardından mascarpone, labne peyniri, şeker ve vanilya şekeri ilave edin ve kremali kıvamı oluşana kadar karıştırın.
  • Ardından bir küçük tencereye su ilave edin, antep fıstık ezmesini ekleyin ve kreması eriyene kadar ısıtın. Kısık ateşte yapın – sadece erimeli, sıcak olmamalı.
  • Kedidili bisküvileri kahveyle ıslatın ve kelepçe kalıbına yerleştirin.
  • Daha sonra bisküvilerin üzerine bir tabaka krema karışımı yayın.
  • Şimdi krema karışımının üzerine ahududu serpiştirin.
  • Malzemeler tükenene kadar bu adımları tekrarlayın.
  • Tiramisuyu en az 2-3 saat, tercihen bir gece boyunca buzdolabında bekletin. Helal hoş olsun!.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder