Antep Fıstıklı-Ahududulu Tiramisu Tarifi İçin Malzemeler
- 600 gr mascarpone
- 400 ml krema
- 500 gr labne peyniri
- 90 g şeker
- 1 paket vanilya şekeri
- 200 gr antep fıstık ezmesi
- 500 gr kedidili bisküvi
- 250 gr ahududu (taze veya dondurulmuş)
- 125 gr kurutulmuş ahududu
- 200 gr kıyılmış antep fıstığı
- 240 ml kahve
Antep Fıstıklı-Ahududulu Tiramisu Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kremayı bir mikser yardımı ile sertleştirin.
- Ardından mascarpone, labne peyniri, şeker ve vanilya şekeri ilave edin ve kremali kıvamı oluşana kadar karıştırın.
- Ardından bir küçük tencereye su ilave edin, antep fıstık ezmesini ekleyin ve kreması eriyene kadar ısıtın. Kısık ateşte yapın – sadece erimeli, sıcak olmamalı.
- Kedidili bisküvileri kahveyle ıslatın ve kelepçe kalıbına yerleştirin.
- Daha sonra bisküvilerin üzerine bir tabaka krema karışımı yayın.
- Şimdi krema karışımının üzerine ahududu serpiştirin.
- Malzemeler tükenene kadar bu adımları tekrarlayın.
- Tiramisuyu en az 2-3 saat, tercihen bir gece boyunca buzdolabında bekletin. Helal hoş olsun!.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder