Beşamelli Patlıcanlı Kıymalı Patates Enfes Lezzet Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet patlıcan
- 5 adet patates
- Tuz
- Sıvı yağ
Kıymalı harcı için;
- 400 gr kıyma
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 2 diş sarımsak
- 2 adet domates veya domates sosu
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Kimyon
- Kekik
- Yarım su bardağından biraz fazla su
Başamel sos için;
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı un
- 3 su bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
Üzeri için;
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Beşamelli Patlıcanlı Kıymalı Patates Enfes Lezzet Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk önce patlıcanları alacalı soyup dilim doğrayıp tuzlu suda bekletin yıkayıp süzün. İyice kurulayıp kızgın yağda kızartın havlu kağıt serili tabağa alın.
- Patatesleri soyup yıkayın dilimleyin. Büyük dikdörtgen borcama boşluk kalmayacak şekilde dizin. Üzerine sıvı yağ gezdirip tuz serpin. 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
- Bu arada kıymalı harcı hazırlayın. Bunun için kıymayı tavaya alıp suyunu çekene kadar pişirin üzerine sıvı yağ ekleyip, ince doğranmış soğanı ekleyip kavurun. Üzerine biberleri de ekleyip kavurmaya devam edin.
- Sarımsak ve domatesleri küp küp doğrayıp ekleyin karıştırın. Salçaları, tuz ve baharatları ilave edin suyunu da ekleyip, karıştırın. Kapağı kapatıp 5-10 dakika pişirin.
- Ocaktan alın pişen patateslerin üzerine döküp yayın. Kıymalı harcın üzerine kızarmış patlıcanları dizin.
- Beşamel sos için; tereyağını eritip, üzerine un ekleyip biraz kavurun üzerine sütü azar azar ilave edip, sürekli karıştırarak pişirin, koyulaşınca tuz ve karabiber ekleyip karıştırın patlıcanların üzerine döküp, yayın.
- Son olarak rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip, 180 derece fırında 30 dakika kaşar peyniri eriyip, kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkarıp 10 dakika dinlendirin dilimleyip, servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder