23 Mayıs 2023 Salı

Çilekli Rulo Pasta (Asla Kırılmaz Tam Ölçülü) Tarifi

 

Çilekli Rulo Pasta (Asla Kırılmaz Tam Ölçülü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta (Büyükse 3 adet kullanın)
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • 1 çay bardağı un
  • Yarım paket kabartma tozu

Kreması için;

  • 1 poşet krem şanti
  • 1 poşet çilekli creme ole
  • 1,5-2 su bardağı soğuk süt
  • 1 küçük kase doğranmış çilek

    Çilekli Rulo Pasta (Asla Kırılmaz Tam Ölçülü) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Keki için yumurtaların sarısını ve beyazını ayırıyoruz.
  • Beyazlarına bir fiske tuz ekleyerek çırpmaya başliyoruz.
  • Yumurta beyazları kabarmaya başladığında şekerin yarısını üzerine ilave edip iyice kabarana kadar çırpmaya devam ediyoruz.
  • Diğer tarafta yumurta sarılarına kalan şekeri ekleyip çırpmaya başlıyoruz.
  • Sıcak suyu azar azar ilave ederek bir yandan çırpma işlemini sürdürüyoruz.
  • Şeker iyice eridiğinde sıvı yağı unu ve kabartma tozunu ekleyip karıştırıyoruz.
  • Son olarak yumurta beyazlarını sarılı olan karışıma üç seferde ekleyip spatula ile söndürmeden karıştırıyoruz. Hazır olan kek harcını tepsiye döküp yayıyoruz.
  • Önceden ısıttığımız 170 derecelik fırında kontrollü pişiriyoruz. Üzeri çok hafif pembeleşince olmuş demektir.
  • Kreması için krem şantiyi ve creme ole’yi bir buçuk su bardağı soğuk sütle çırpıyoruz.
  • Ardından küçük doğranmış çilekleri kremaya ekleyip karıştırıyoruz.
  • Pişen keki başta bir yağlı kağıdın üzerine ters çevirip sıcakken rulo yapıyoruz.
  • Kek soğuduğunda açıp kremayı sürerek tekrar rulo yapıyoruz.
  • Üzerine isteğe bağlı pudra şekeri serpebilirsiniz.
  • Pastayı en az 3 saat dinlendirip servis edebilirsiniz. Bir gece önceden yaparsanız çok daha lezzetli olacaktır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder