Çilekli Rulo Pasta (Asla Kırılmaz Tam Ölçülü) Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta (Büyükse 3 adet kullanın)
- 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı sıcak su
- 1 çay bardağı un
- Yarım paket kabartma tozu
Kreması için;
- 1 poşet krem şanti
- 1 poşet çilekli creme ole
- 1,5-2 su bardağı soğuk süt
- 1 küçük kase doğranmış çilek
Çilekli Rulo Pasta (Asla Kırılmaz Tam Ölçülü) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Keki için yumurtaların sarısını ve beyazını ayırıyoruz.
- Beyazlarına bir fiske tuz ekleyerek çırpmaya başliyoruz.
- Yumurta beyazları kabarmaya başladığında şekerin yarısını üzerine ilave edip iyice kabarana kadar çırpmaya devam ediyoruz.
- Diğer tarafta yumurta sarılarına kalan şekeri ekleyip çırpmaya başlıyoruz.
- Sıcak suyu azar azar ilave ederek bir yandan çırpma işlemini sürdürüyoruz.
- Şeker iyice eridiğinde sıvı yağı unu ve kabartma tozunu ekleyip karıştırıyoruz.
- Son olarak yumurta beyazlarını sarılı olan karışıma üç seferde ekleyip spatula ile söndürmeden karıştırıyoruz. Hazır olan kek harcını tepsiye döküp yayıyoruz.
- Önceden ısıttığımız 170 derecelik fırında kontrollü pişiriyoruz. Üzeri çok hafif pembeleşince olmuş demektir.
- Kreması için krem şantiyi ve creme ole’yi bir buçuk su bardağı soğuk sütle çırpıyoruz.
- Ardından küçük doğranmış çilekleri kremaya ekleyip karıştırıyoruz.
- Pişen keki başta bir yağlı kağıdın üzerine ters çevirip sıcakken rulo yapıyoruz.
- Kek soğuduğunda açıp kremayı sürerek tekrar rulo yapıyoruz.
- Üzerine isteğe bağlı pudra şekeri serpebilirsiniz.
- Pastayı en az 3 saat dinlendirip servis edebilirsiniz. Bir gece önceden yaparsanız çok daha lezzetli olacaktır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder