26 Mayıs 2023 Cuma

Çiriş Otlu Börek Tarifi

 

Çiriş Otlu Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo çiriş otu
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1 çorba kasesi taze çökelik (istenirse beyaz peynirde eklenebilir)
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz
  • 3 tane hazır yufka

Yufkayı ıslatmak için;

  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt

    Çiriş Otlu Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Börek için; önce çiriş otlarını temizleyip, yıkayın ve ince ince doğrayın. Kuru soğanı ince ince doğrayın.
  • Bir kaba çiriş otlarını, kuru soğanı alıp üzerine tuz dökün ve elinizle biraz öldürene kadar ovuşturun. Bu arada çok sulanırsa suyunu süzün.
  • Sonra içine tereyağı, zeytinyağı, taze çökelek, pul biber, karabiber ekleyip kaşıkla karıştırın.
  • Yufkayı ıslatmak için süt ve sıvı yağı karıştırın.
  • Yufkayı bütün olarak tezgaha açıp, süt ve sıvı yağlı karışımı yarısına sürün. Üzerine yufkanın yarısını kapatın.
  • Kapattığınız kısma harcı koyacağınız düz kısmı hariç her yerine gelecek şekilde süt ve sıvı yağlı karışımı sürün.
  • Sonra harcı düz kısmına kaşıkla yayıp rulo yaparak yağlı kağıt serilmiş tepsiye alın. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp tepsiye alın.
  • Yumurta sarısı ve yoğurdu karıştırıp böreklerin üzerine sürün.
  • 180-200 derecede önceden ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar çirişli börekleri pişirin. Kızarınca çıkarıp 5-10 dakika bekletip, dilimleyin ve servis edin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder