Frambuazlı Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr labne peyniri
- 200 ml krema
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 4 yemek kaşığı un
- 4 adet yumurta
- 1 paket vanilya
Alt tabanı için:
- 2 paket burçak bisküvi (262 gr)
- 100 gr eritilmiş tereyağı
- 1 su bardağı fındık
- Yarım çay bardağından biraz az süt (50 ml)
Üzerinin sosu için:
- 250 gr frambuaz
- 5 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 çay bardağı su (125 ml – nişastayı eritmek için)
- 1 su bardağı su (200 ml)
- 1 paket vanilya
Frambuazlı Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
- Frambuazlı cheesecake’in tabanı için rondoya yulaflı bisküvilerimizi ve fındığı alarak çalıştıralım.
- Un formuna gelen bisküvilerimizi uygun bir kap içerisine alalım.
- Üzerine eritilmiş tereyağı ve sütü ekleyerek karıştıralım.
- 24 cm çapındaki yuvarlak kelepçeli kalıbın tabanına pişirme kağıdı yerleştirelim ve fazlalıklarını makasla keselim.
- Hazırladığımız bisküvili harcı kalıbın tabanına yayalım ve kaşığın arkası ile bastırarak sıkışmasını sağlayalım.Ardından kremayı hazırlayana kadar buzdolabına kaldıralım.
- Kreması için uygun bir kap içerisine labne peyniri alalım ve mikser ile güzelce çırpalım.
- Üzerine çırpılmış sıvı kremayı ve toz şekeri ekleyerek çırpmaya devam edelim.
- Ardından bir yandan kremayı çırparken diğer taraftan sırayla yumurtaları ilave edelim. Eğer yumurtalarınız küçükse içerisine 1 yumurta sarısı daha ekleyebilirsiniz.
- Son olarak un ve vanilyayı da ekleyerek tekrar çırpalım.
- Kelepçeli kalıbımızın dıştan kenarlarını alümünyum folyo ile kapladıktan sonra bisküvilerin üzerine hazırladığımız kremayı boşaltalım.
- Ardından önceden ısıtılmış 160° C fırında 60 dakika pişmeye bırakalım. Bu aşamada fırının içerisine ısıya dayanıklı bir kapta su koyarsanız üzerinin çatlamasını engellemiş olursunuz.
- Frambuaz sosu için uygun bir sos tenceresine frambuazları alalım.
- Üzerine şeker ve suyu ekleyerek pişmeye bırakalım.
- Ayrı bir kasede nişasta ve suyu karıştırarak nişastanın çözünmesini sağlayalım.
- Hazırladığımız nişastayı sosumuzun üzerine dökerek karıştıralım.
- Sosumuz kıvam alıp koyulaştıktan sonra üzerine vanilyayı ekleyerek karıştıralım ve ocaktan alarak soğumaya bırakalım.
- Pişen ve 1 saat kadar dinlendirdiğimiz cheesecake’imizin üzerine hazırladığımız frambuaz sosunu gezdirelim.
- Hazır olan frambuazlı cheesecake’imizi dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder