24 Mayıs 2023 Çarşamba

Frambuazlı Cheesecake Tarifi

 

Frambuazlı Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr labne peyniri
  • 200 ml krema
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı un
  • 4 adet yumurta
  • 1 paket vanilya

Alt tabanı için:

  • 2 paket burçak bisküvi (262 gr)
  • 100 gr eritilmiş tereyağı
  • 1 su bardağı fındık
  • Yarım çay bardağından biraz az süt (50 ml)

Üzerinin sosu için:

  • 250 gr frambuaz
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 çay bardağı su (125 ml – nişastayı eritmek için)
  • 1 su bardağı su (200 ml)
  • 1 paket vanilya

    Frambuazlı Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Frambuazlı cheesecake’in tabanı için rondoya yulaflı bisküvilerimizi ve fındığı alarak çalıştıralım.
  • Un formuna gelen bisküvilerimizi uygun bir kap içerisine alalım.
  • Üzerine eritilmiş tereyağı ve sütü ekleyerek karıştıralım.
  • 24 cm çapındaki yuvarlak kelepçeli kalıbın tabanına pişirme kağıdı yerleştirelim ve fazlalıklarını makasla keselim.
  • Hazırladığımız bisküvili harcı kalıbın tabanına yayalım ve kaşığın arkası ile bastırarak sıkışmasını sağlayalım.Ardından kremayı hazırlayana kadar buzdolabına kaldıralım.
  • Kreması için uygun bir kap içerisine labne peyniri alalım ve mikser ile güzelce çırpalım.
  • Üzerine çırpılmış sıvı kremayı ve toz şekeri ekleyerek çırpmaya devam edelim.
  • Ardından bir yandan kremayı çırparken diğer taraftan sırayla yumurtaları ilave edelim. Eğer yumurtalarınız küçükse içerisine 1 yumurta sarısı daha ekleyebilirsiniz.
  • Son olarak un ve vanilyayı da ekleyerek tekrar çırpalım.
  • Kelepçeli kalıbımızın dıştan kenarlarını alümünyum folyo ile kapladıktan sonra bisküvilerin üzerine hazırladığımız kremayı boşaltalım.
  • Ardından önceden ısıtılmış 160° C fırında 60 dakika pişmeye bırakalım. Bu aşamada fırının içerisine ısıya dayanıklı bir kapta su koyarsanız üzerinin çatlamasını engellemiş olursunuz.
  • Frambuaz sosu için uygun bir sos tenceresine frambuazları alalım.
  • Üzerine şeker ve suyu ekleyerek pişmeye bırakalım.
  • Ayrı bir kasede nişasta ve suyu karıştırarak nişastanın çözünmesini sağlayalım.
  • Hazırladığımız nişastayı sosumuzun üzerine dökerek karıştıralım.
  • Sosumuz kıvam alıp koyulaştıktan sonra üzerine vanilyayı ekleyerek karıştıralım ve ocaktan alarak soğumaya bırakalım.
  • Pişen ve 1 saat kadar dinlendirdiğimiz cheesecake’imizin üzerine hazırladığımız frambuaz sosunu gezdirelim.
  • Hazır olan frambuazlı cheesecake’imizi dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder