26 Mayıs 2023 Cuma

Hürrem Gözü Tatlısı Tarifi

 

Hürrem Gözü Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 120 gram margarin
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 çay bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya

Tabanı için:

  • 2 tane kivi
  • 1 paket bitkisel kivi jölesi

    Hürrem Gözü Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kivi jölesinin üzerinde yazdığı gibi hazırlayalım. Borcama aktaralım ve donmasını bekleyelim.
  • Üzerlerine ince dilimlediğiniz kivileri ekleyelim.
  • Muhallebi için: yağı tencereye alalım ve eritelim.
  • Üzerine un, nişasta ekleyip 2-3 dakika kadar kavuralım.
  • Ardından sütü, toz şeker ve vanilyalı ilave edelim.
  • Topaklanma olmasın diye sürekli koyulaşana kadar çırpıcı ile çırpın ve ocaktan alalın.
  • Ilıdıktan sonra muhallebiyi soğumuş olan kivili jölenin üzerlerine alalım.
  • Oda sıcaklığına geldikten sonra dolaba kaldıralım. İyice soğusun en az 5 saat kalmalı.
  • Servis tabağına ters çevirip kenarlarını dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder