21 Mayıs 2023 Pazar

Kolay Babagannuş Tarifi

 

Kolay Babagannuş Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kavanoz köz patlıcan
  • 1 kavanoz köz kapya biber
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tutam maydanoz
  • 5 adet kiraz domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı acı veya tatlı biber salçası(ben acı tercih ediyorum)
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi

    Kolay Babagannuş Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğanımızı küçük küçük doğrayıp zeytinyağında soteliyoruz. Ardından salçaları ekleyip biraz kavuruyoruz.
  • Kesme tahtamızda patlıcanlara bıçakla yatay ve dikey olarak vuruyoruz. Tamamen minik parçalara bölünen kadar bir kaç dakika.
  • Ardından biberleri önce dikine ince şeritler halinde ardından minik minik yatay şekilde doğruyoruz. Saklama kabımızdaki patlıcanların üzerine koyuyoruz.
  • Pişen soğan ve salçayı ilave ediyoruz. 5 adet kiraz domatesi minik minik doğrayarak ilave ediyoruz.
  • Son olarak maydonozlarımızı incecik doğrayıp onlarıda ilave ediyoruz. Tuz, karabiberi katıyoruz. 3 diş sarımağımızı küçük rendeyle rendeliyoruz.
  • Şimdi ekşi kısma geldik. Ben orijinal nar ekşisi kullanıyorum. Yaklaşık 1 tatlı kaşığı. Ancak bu ne kadar ekşi sevdiğinize göre değişir. Ayrıca limonda ilave edebilirsiniz isterseniz. Bu kadar bitti.
  • Son olarak malzemelerin birbirine iyice karışması için güzelce karıştırıyoruz. Aceleniz yoksa birkaç saat buzdolabına bekletin. Lezzetler birbirine daha güzel karışır. 1 hafta rahatça dolapta saklarsınız.
  • Not:Bazen soğanlı salça harici diğer bütün malzemeleri robota atıp yaparım. Süper hızlı ve daha kolay olur. Aklınızda bulunsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder