Kolay Babagannuş Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kavanoz köz patlıcan
- 1 kavanoz köz kapya biber
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 tutam maydanoz
- 5 adet kiraz domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı acı veya tatlı biber salçası(ben acı tercih ediyorum)
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 1 tutam karabiber
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
Kolay Babagannuş Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soğanımızı küçük küçük doğrayıp zeytinyağında soteliyoruz. Ardından salçaları ekleyip biraz kavuruyoruz.
- Kesme tahtamızda patlıcanlara bıçakla yatay ve dikey olarak vuruyoruz. Tamamen minik parçalara bölünen kadar bir kaç dakika.
- Ardından biberleri önce dikine ince şeritler halinde ardından minik minik yatay şekilde doğruyoruz. Saklama kabımızdaki patlıcanların üzerine koyuyoruz.
- Pişen soğan ve salçayı ilave ediyoruz. 5 adet kiraz domatesi minik minik doğrayarak ilave ediyoruz.
- Son olarak maydonozlarımızı incecik doğrayıp onlarıda ilave ediyoruz. Tuz, karabiberi katıyoruz. 3 diş sarımağımızı küçük rendeyle rendeliyoruz.
- Şimdi ekşi kısma geldik. Ben orijinal nar ekşisi kullanıyorum. Yaklaşık 1 tatlı kaşığı. Ancak bu ne kadar ekşi sevdiğinize göre değişir. Ayrıca limonda ilave edebilirsiniz isterseniz. Bu kadar bitti.
- Son olarak malzemelerin birbirine iyice karışması için güzelce karıştırıyoruz. Aceleniz yoksa birkaç saat buzdolabına bekletin. Lezzetler birbirine daha güzel karışır. 1 hafta rahatça dolapta saklarsınız.
Not:Bazen soğanlı salça harici diğer bütün malzemeleri robota atıp yaparım. Süper hızlı ve daha kolay olur. Aklınızda bulunsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder