Macaron Tarifi İçin Malzemeler
- 110 gr badem unu
- 110 gr pudra şekeri
- 80 gr yumurta akı
- 80 gr şeker
- 3 damla jel gıda boyası
Kakaolu macaron için;
- 100 gr badem unu
- 100 gr pudra şekeri
- 80 gr yumurta akı
- 80 gr şeker
- 20 gr kakao
İç ganaj için;
- 80 gr çikolata
- 2 yemek kaşığı reçel (marmelat)
Macaron Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle pudra şekeri ve badem tozu robottan geçilir ve süzgeç ile elenir.
- Daha sonra yumurta akı, toz şeker ara ara eklenerek mikser ile çırpılır. Katılaşan yumurta akına gıda boyası eklenir ve tekrar çırpılır.
- Çırptığımız yumurta akı, spatula yardımı ile azar azar badem tozuna eklenir ve alt üst karıştırılır. Bu karıştırma işlemi 4- 5 dk sürebilir. Hazır olan karışım sıkma poşetine koyulur.
- Yaklaşık 2 cm çapında dairesel hareketlerle yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı sıkın.
- Yaklaşık 40 -60 dk kadar üzerinin kabuklanmadını bekleyin. Bulunduğunuz ortamın sıcaklığına göre süre değişken olacaktır.
- Macaronlarda kabuklaşma gerçekleşene dek iç kremayı hazırlayalım. Beyaz çikolatayı benmari usulü eritip içine iki kaşık istediğiniz meyvenin marmelatını ekleyelim ve iyice karıştırıp, sıkma poşetine koyalım.
- Birinci tepsiyi ,önceden ısıtılmış 140 derece fırında 14-15 dk. Kadar pişirin.
- Fırından çıkarıp ikinci tepsideki macaronları da aynı şekilde pişirin. Pişen macaronları soğuması için bir kenarda bekletin.
- Soğuyan macaronları tepsiden çıkartıp orta kısımlarına, benmari usulü erittiğiniz çikolata ve marmelat karışımını ekleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder