25 Mayıs 2023 Perşembe

Macaron Tarifi

 

Macaron Tarifi İçin Malzemeler

  • 110 gr badem unu
  • 110 gr pudra şekeri
  • 80 gr yumurta akı
  • 80 gr şeker
  • 3 damla jel gıda boyası

Kakaolu macaron için;

  • 100 gr badem unu
  • 100 gr pudra şekeri
  • 80 gr yumurta akı
  • 80 gr şeker
  • 20 gr kakao

İç ganaj için;

  • 80 gr çikolata
  • 2 yemek kaşığı reçel (marmelat)

    Macaron Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle pudra şekeri ve badem tozu robottan geçilir ve süzgeç ile elenir.
  • Daha sonra yumurta akı, toz şeker ara ara eklenerek mikser ile çırpılır. Katılaşan yumurta akına gıda boyası eklenir ve tekrar çırpılır.
  • Çırptığımız yumurta akı, spatula yardımı ile azar azar badem tozuna eklenir ve alt üst karıştırılır. Bu karıştırma işlemi 4- 5 dk sürebilir. Hazır olan karışım sıkma poşetine koyulur.
  • Yaklaşık 2 cm çapında dairesel hareketlerle yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı sıkın.
  • Yaklaşık 40 -60 dk kadar üzerinin kabuklanmadını bekleyin. Bulunduğunuz ortamın sıcaklığına göre süre değişken olacaktır.
  • Macaronlarda kabuklaşma gerçekleşene dek iç kremayı hazırlayalım. Beyaz çikolatayı benmari usulü eritip içine iki kaşık istediğiniz meyvenin marmelatını ekleyelim ve iyice karıştırıp, sıkma poşetine koyalım.
  • Birinci tepsiyi ,önceden ısıtılmış 140 derece fırında 14-15 dk. Kadar pişirin.
  • Fırından çıkarıp ikinci tepsideki macaronları da aynı şekilde pişirin. Pişen macaronları soğuması için bir kenarda bekletin.
  • Soğuyan macaronları tepsiden çıkartıp orta kısımlarına, benmari usulü erittiğiniz çikolata ve marmelat karışımını ekleyin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder