28 Mayıs 2023 Pazar

Özbek Pilavı Tarifi

 

Özbek Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 300 gram et (kuş başı doğranmış)
  • 2 adet havuç (kibrit çöpü)
  • 2 adet soğan (küp küp doğranmış)
  • 3 su bardağı su
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1 avuç kıyılmış maydanoz

    Özbek Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pirinçleri ılık su ile yarım saat ıslatın, süzüp iyice yıkayın.
  • Tavada sıvı yağını kızdırın ve etleri bir kaç dk kavurun. Tereyağını ve soğanları ekleyip.
  • Pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Ocağı orta ateşe alın ve tavanın kapağını kapatıp 5-6 dakika pişirin.
  • Havuçları ekleyip birlikte devam kavurun.
  • Pirinci de ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Üzerine suyunu ekleyin, tuzunu ve baharatlarınıda ekleyin karıştırın.
  • Üzeri kapalı kısık ateşte 13-15 dk pişirin. Biraz dinlendirin sonunda kıyılmış maydanoz serpiştirip güzelce karıştırıp. Servis edin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder