Özbek Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1,5 su bardağı pirinç
- 300 gram et (kuş başı doğranmış)
- 2 adet havuç (kibrit çöpü)
- 2 adet soğan (küp küp doğranmış)
- 3 su bardağı su
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu
- 1 avuç kıyılmış maydanoz
Özbek Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Pirinçleri ılık su ile yarım saat ıslatın, süzüp iyice yıkayın.
- Tavada sıvı yağını kızdırın ve etleri bir kaç dk kavurun. Tereyağını ve soğanları ekleyip.
- Pembeleşinceye kadar kavurun.
- Ocağı orta ateşe alın ve tavanın kapağını kapatıp 5-6 dakika pişirin.
- Havuçları ekleyip birlikte devam kavurun.
- Pirinci de ekleyip kavurmaya devam edin.
- Üzerine suyunu ekleyin, tuzunu ve baharatlarınıda ekleyin karıştırın.
- Üzeri kapalı kısık ateşte 13-15 dk pişirin. Biraz dinlendirin sonunda kıyılmış maydanoz serpiştirip güzelce karıştırıp. Servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder