24 Mayıs 2023 Çarşamba

Pastane Usulü Gerçek Supangle Tarifi

 

Pastane Usulü Gerçek Supangle Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yumurta sarısı
  • 3 tepeleme yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
  • 100 gram bitter ya da sütlü çikolata
  • 1 su bardağı buzlu su (200 ml)

    Pastane Usulü Gerçek Supangle Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye süt, şeker, yumurta sarıları kakao ve un alınıp karıştırılır.
  • Ocağa alınıp sürekli karıştırarak kaynayıp koyulaşana kadar pişirilir.
  • Koyulaşınca üzerine tereyağı ve çikolata eklenip eriyene kadar karıştırmaya devam edilir. Tamamen eridikten sonra ocaktan alınıp daha kolay soğuması için başka bir kaba aktarılır.
  • Arada sırada karıştırılarak oda ısısına gelmesi sağlanır.
  • Oda ısısına gelen tatlının üzerine 1 su bardağı buzlu su eklenip buzlar tamamen eriyinceye kadar güzelce çırpılır. Muhteşem kıvamıyla tatlımız hazır.
  • Uygun kaplara paylaştırılır üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
  • İster hemen servis edebilir, isterseniz de 1-2 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder