25 Mayıs 2023 Perşembe

Tavuk Sote Tarifi

 

Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gram tavuk göğsü (jülyen doğrayın)
  • 1 kuru soğan (dörde kesilmiş ve piyazlık doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (küçük doğranmış)
  • 4 adet yeşil sivri biber (jülyen doğrayın)
  • 1 kırmızı kapya biber (jülyen doğrayın)
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı pulbiber
  • Biraz kimyon
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı köri
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Karabiber

    Tavuk Sote Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sıvıyağında soğanları ve sarımsağı kavurun. Biberleride ekleyip devam kavurun ve kavrulan biberleri, soğanlari bir tabağa alın.
  • Aynı tavada tereyağını eritin. Jülyen doğranmış tavukları ekleyip, yüksek ateşte (çok önemli) karıştıra karıştıra kavurun.
  • Hafif suyu kalınca kenardaki kavrulan soğan, biber karışımını tavuklara ekleyin. Baharatlarınıda ekleyip, yüksek ateşte karıştıra karıştıra suyunu çekinceye kadar kavurun. Sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder