Soya Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 750 gr kemiksiz tavuk pirzola
- 2 yeşil biber
- 2 kırmızı biber
- 1 soğan
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber (acısız)
- yarım çay kaşığı köri
- yarım çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- yarım çay bardağı zeytinyağı
- yarım çay bardağı soya sosu
Soya Soslu Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soya soslu tavuk için öncelikle tavuk pirzolayı iri iri doğrayalım ve geniş bir kap içerisine alalım.
- Üzerine zeytinyağı, kırmızı toz biber, köri, karabiber ve kekiği ekleyerek karıştıralım.
- Güzelce sosa bulanan tavukların üzerini kapatalım ve yaklaşık 2 saat kadar marine olması için dinlendirelim. Eğer zamanınız yoksa marine etmeden de devam edebilirsiniz.
- Diğer taraftan soğanı piyazlık olacak şekilde doğrayalım. Kırmızı ve yeşil biberleri de iri iri doğrayalım.
- Uygun bir yapışmaz tavayı ocağa alalım ve kızdıralım. Daha sonra marine ettiğimiz tavukları tavaya aktaralım.
- Tavukları tavanın tabanına eşit bir şekilde yaydıktan sonra yüksek ateşte pişirelim. Tavukları yüksek ateşte pişirdiğinizde sulanmayacak ve lokum gibi pişecektir.
- Bir yüzeyi kızaran tavukları maşa yardımıyla çevirelim ve diğer yüzeyinin de kızarmasını sağlayalım.
- Tavuklarımız güzelce kızardıktan sonra üzerine doğradığımız biberleri ve soğanı ilave edelim.
- Karıştıralım ve bir kaç dakika daha birlikte kavuralım.
- Biberler ve soğanlar hafifçe diriliğini kaybettiğinde soya sosunu tavukların üzerine gezdirelim.
- Ocağı kısık ateşe alalım ve 1-2 dakika daha pişirelim. Soya sosu tuzlu olduğu için ben bu tarifte ekstra tuz kullanmadım ancak siz tuzu azaltılmış soya sosu kullanacaksanız damak tadınıza göre ekleyebilirsiniz.
- Güzelce pişen soya soslu tavuğumuz servise hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder