Vişneli Saray Sarması Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı Hindistan cevizi
Muhallebisi için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Vişne sosu için;
- 3 su bardağı vişne suyu (600 ml)
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
Vişneli Saray Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Muhallebisi için tencereye süt, un ve toz şekeri alalım. Sürekli karıştırarak koyulaşıp göz göz olana kadar pişirelim.
- Kaynamaya başlayan muhallebiye vanilya ve tereyağını ekleyerek tereyağı eriyene kadar güzelce karıştıralım.
- Ardından ocaktan alalım.
- Fırın tepsisinin tabanını hindistan cevizi ile kaplayalım.
- Hazırladığımız muhallebiyi üzerine boşaltarak her yeri eşit olacak şekilde yayalım.
- Vişneli muhallebisi için tencereye vişne suyunu alalım.
- Üzerine toz şeker, un ve nişastayı ekleyip karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirelim.
- Ardından vanilyayı ilave edelim. Güzelce karıştırdıktan sonra ocaktan alalım.
- Hazırladığımız vişneli muhallebiyi de tepsiye dökerek yayalım. Oda sıcaklığına gelene kadar bekletelim.
- Daha sonra buzdolabına kaldıralım ve en az 2 saat dinlenmeye bırakalım.
- Dinlenen tatlımızı servis edeceğimiz zaman eşit boyutlarda dilimleyelim.
- Ardından tatlımızı rulo şeklinde saralım ve servis tabağına alalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder