23 Mayıs 2023 Salı

Vişneli Saray Sarması Tarifi

 

Vişneli Saray Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı Hindistan cevizi

Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Vişne sosu için;

  • 3 su bardağı vişne suyu (600 ml)
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya

    Vişneli Saray Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Muhallebisi için tencereye süt, un ve toz şekeri alalım. Sürekli karıştırarak koyulaşıp göz göz olana kadar pişirelim.
  • Kaynamaya başlayan muhallebiye vanilya ve tereyağını ekleyerek tereyağı eriyene kadar güzelce karıştıralım.
  • Ardından ocaktan alalım.
  • Fırın tepsisinin tabanını hindistan cevizi ile kaplayalım.
  • Hazırladığımız muhallebiyi üzerine boşaltarak her yeri eşit olacak şekilde yayalım.
  • Vişneli muhallebisi için tencereye vişne suyunu alalım.
  • Üzerine toz şeker, un ve nişastayı ekleyip karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirelim.
  • Ardından vanilyayı ilave edelim. Güzelce karıştırdıktan sonra ocaktan alalım.
  • Hazırladığımız vişneli muhallebiyi de tepsiye dökerek yayalım. Oda sıcaklığına gelene kadar bekletelim.
  • Daha sonra buzdolabına kaldıralım ve en az 2 saat dinlenmeye bırakalım.
  • Dinlenen tatlımızı servis edeceğimiz zaman eşit boyutlarda dilimleyelim.
  • Ardından tatlımızı rulo şeklinde saralım ve servis tabağına alalım. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder