Bol Sebzeli Kısır Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ince bulgur
- 6-7 tane marul yaprağı
- 2 tane domates
- 2 tane havuç
- 1 tane büyük salatalık
- 1 kase ince kıyılmış mor lahana
- 2 tane limon
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
- 1 deste yeşil soğan
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı toz sumak
- Karabiber
- Pulbiber
- Nane
- Tuz
- Nar ekşisi
- Yarım su bardağından biraz fazla zeytinyağı veya sıvı yağ
Bol Sebzeli Kısır Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yapılışı bulgura biraz tuz ekleyip üzerine çıkacak kadar kaynar su döküp, kapağını kapatıp, yarım saat demlenmeye bırakalım.
- Diğer taraftan sıvı yağı tavaya döküp içerisine domates salçası ve biber salçasını ekleyip kavuruyoruz baharatları ekleyip, karıştırdıktan sonra altını kapatıyoruz.
- Sıcak bir şekilde bu karışımı soğumuş olan bulgurun üzerine döküyoruz ve hepsini birlikte harmanlıyoruz.
- İyice karışan salçalı yağ ve bulgur karışımına sırasıyla marul, mor lahana domates salatalık dereotu ve maydanoz ekliyoruz.
- Nar ekşisi limon ve zeytinyağı da ilave edip, tuzu az ise tuz katıp hepsini bir güzel karıştırıyoruz. İstediğimiz şekilde domates salatalık ile servis yapıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder