Dereotlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1 adet yumurta (akı içine, sarısı dışına)
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket instat maya
- 4-4,5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Dereotu
İçi için;
- Ezine peyniri
Dereotlu Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Derin bir kaba un hariç tüm malzemeleri alıp karıştırın ve yavaş yavaş unu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini kapatıp 20 dakika kadar bekletin.
- Mayalanan hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar koparıp açın ve içine peynir koyup kapatın. Yağlı kağıt serili tepsiye dizip, üzerine yumurta sarısı sürün. Susam serpin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25 dakika kadar pişirin. Fırından çıkarıp üzerini bir bez ile örtüp dinlendirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder