10 Haziran 2023 Cumartesi

Dereotlu Poğaça Tarifi

 

Dereotlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 adet yumurta (akı içine, sarısı dışına)
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket instat maya
  • 4-4,5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Dereotu

İçi için;

  • Ezine peyniri

    Dereotlu Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Derin bir kaba un hariç tüm malzemeleri alıp karıştırın ve yavaş yavaş unu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini kapatıp 20 dakika kadar bekletin.
  • Mayalanan hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar koparıp açın ve içine peynir koyup kapatın. Yağlı kağıt serili tepsiye dizip, üzerine yumurta sarısı sürün. Susam serpin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25 dakika kadar pişirin. Fırından çıkarıp üzerini bir bez ile örtüp dinlendirin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder