Dünyanın En Kolay Ve Çıtır Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet büyük boy yufka
İç harcı için;
- 200 gram beyaz peynir
- Çeyrek demet kıyılmış maydanoz
Sosu için;
- Yarım su bardağı su
- Yarım su bardağından 1 parmak fazla sıvı yağ
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Susam
- Çörekotu
Dünyanın En Kolay Ve Çıtır Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle iç harcı için peynirleri ezelim ve içine maydanozu ekleyip, karıştıralım ve bir kenara alalım.
- Daha sonra sosu için bir kaseye su ve yağı alıp karıştıralım ve bir kenara alalım.
- Yufkamızın bir tanesini düz bi zemine serelim ve her yerine gelecek şekilde sos sürelim.
- Sosu sürdükten sonra 2 ucunu birleştirelim. Kutladığımız kısımlara tekrar bolca sostan sürelim.
- Tekrar katlamadığımız diğer 2 ucu da kare olacak şekilde katlayalım.
- Tekrar yufkamızın her yerine sostan bolca sürelim.
- Kare şeklinde katladığımız yufkayı 4 parçaya bölelim.
- Her parçanın üzerine peynirli harcımızdan bir miktar koyalım ve börekleri zarf şeklinde katlayalım.
- Katladığımız kısım alta gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim. Hepsi için aynı işlemi uygulayalım. Toplamda 12 adet böreğimiz çıkıyor.
- Üzerine sıvı yağ ile çırptığımız yumurta sarısını sürelim ve susam, çörek otu serpelim.
- Önceden ısıtılmış 190 derece alt üst ayar fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder