Kadayıf Sarma Tarifi İçin Malzemeler
- 14 adet baklavalık yufka
- 350 gr yaş kadayıf
- 2 su bardağı ceviz
- 200 gr tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)
Şerbeti için;
- 3 su bardağı toz şeker
- 3,5 su bardağı su (700 ml)
- Birkaç damla limon suyu
Kadayıf Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak ocağımızı açalım. Toz şeker ve suyu güzelce karıştırarak kaynatalım.
- Kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra limon suyunu ekleyelim ve 10 dakika daha kaynatarak soğumaya bırakalım.
- Sos tavasına alarak ocakta erittiğimiz tereyağın üzerine sıvı yağ ekleyerek karıştıralım.
- Ardından baklavalık yufkanın her tarafını bir fırça yardımıyla yağlayalım.
- Üzerine 2. katı da yerleştirdikten sonra tekrar yağlayalım.
- Yaş kadayıfı ince bir katman olacak şekilde yufkanın üzerine yerleştirelim.
- Biraz da dövülmüş ceviz serptikten sonra yufkamızı rulo şeklinde sıkıca saralım.
- Rulomuzu 3’er parmak genişliğinde keserek fırın tepsisine dizelim.
- Üzerini güzelce yağladığımız kadayıf sarmalarını 170 dereceye ayarladığımız ankastre fırında yaklaşık 1 saat boyunca pişirelim.
- Nar gibi kızaran tatlıların üzerine soğuk şerbeti gezdirelim.
- Birkaç saat dinlendirdikten sonra çıtır çıtır kadayıf sarmalarımız servise hazır olacak.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder