27 Haziran 2023 Salı

Kadınbudu Köfte Tarifi

 

Kadınbudu Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köfte harcı için:

  • 500 gr yağsız dana kıyması
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Kızartmak için;

  • Un
  • 3 adet yumurta
  • Sıvı yağ

    Kadınbudu Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir tencereye pirinçleri alalım. Üzerini geçecek kadar suyu ilave ederek yumuşayıncaya kadar yaklaşık 10 dakika haşlayalım.
  • Ocağa aldığımız tavaya zeytinyağını alarak  yemeklik doğradığımız soğanı ekleyelim ve rengi dönene kadar birkaç dakika kavuralım.
  • Üzerine kıymanın yarısını ilave ederek orta ateşte rengi değişene kadar kavuralım.
  • Kavurduğumuz kıymayı geniş bir karıştırma kabına alalım.
  • Üzerine haşladığımız pirinci, kalan kıymayı, yumurtayı, karabiber ve tuzu da ekleyerek elimizle yoğuralım. Önemli olan malzemenin birbiriyle iyice özdeşmesidir.
  • Hazır olan köfte harcının üzerini streçleyelim. Buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
  • En az yarım saat kadar dinlendirdikten sonra hazırladığımız harçtan büyük parçalar kopartalım ve elimizle yuvarlayarak köfte şeklini verelim.
  • Şekillendirdiğimiz köftelerin her iki tarafını una bulayalım.  Daha sonra bir kase içerisine kırıp çırptığınız yumurtaya batıralım.
  • Tavada iyice kızdırılan sıvı yağda köftelerin her iki yönünü güzelce kızartalım.
  • Kızaran köfteleri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağı alalım ve ardından servise hazır. Afiyet olsun…
  • Not: Bol saçaklı kadınbudu köfte istiyorsanız köfteleri kızartmadan önce sadece yumurta akına batırabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder