Türk Mutfağının En Lezzetli Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 yemek kaşığı pirinç
- Yarım soğan (1 adet küçük boy soğan)
- 1 adet patates
- 1 yemek kaşığı salça
- 50 gram kıyma
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 6 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Türk Mutfağının En Lezzetli Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yarım soğanı (1 adet küçük boy soğan) doğrayıp, 2 yemek kaşığı zeytinyağında kavuralım. 1 yemek kaşığı salça ve 50 gram kıymayı da ekleyip kavuralım.
- Sonrasında; 1 adet küp küp doğranmış patates, 1 su bardağı yıkanmış kırmızı mercimek, 1 yemek kaşığı pirinci de ekleyip 1-2 dk kavuralım.
- 6 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber ekleyip tüm malzeme yumuşayana kadar kaynatalım ve blend edelim.
- Yanında limon dilimleri ile servis edebilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder