6 Haziran 2023 Salı

Karnıyarık Poğaça Tarifi

 

Karnıyarık Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 yumurta beyazı
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Alabildiğince un

İçi için;

  • Peynir
  • 1 adet domates
  • 1 adet sivri biber

Üzeri için; 

  • 1 yumurta sarısı
  • Haşhaş

    Karnıyarık Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için bütün sıvıları uygun bir kaba alın.
  • Şeker ve mayayı ekleyip karıştırın, 10 dakika kadar bekletin mayayı aktifleştirin.
  • Üzerine unla karışık tuz ilave ederek yoğurun. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olmalı. 1 saat kadar mayayı ılık ortamda kapalı şekilde mayalanmaya bırakın.
  • Hamuru eşit parçalara bölüp yuvarlayın.
  • Herbirini çay tabağı büyüklüğünde elinizle bastırarak açın. İki eşit çizgi atın. Ortasına peyniri yayın.
  • Her iki kanattan ortasından peynir görünecek şekilde katlayın.
  • Bütün hamur bitene kadar bu işlemi yapın ve poğaçaları yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  • Önce yumurta sarısını sürün. Sonra domates ve biberi ince dilimleyip ortasına yerleştirin.
  • Son olarak haşhaş serpin.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.
  • Çıkan poğaçaların üzerine kurumaması için mutlaka ılıyana kadar bir bez ile kapatın. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder