Karnıyarık Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 yumurta beyazı
- Yarım su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Alabildiğince un
İçi için;
- Peynir
- 1 adet domates
- 1 adet sivri biber
Üzeri için;
- 1 yumurta sarısı
- Haşhaş
Karnıyarık Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamuru için bütün sıvıları uygun bir kaba alın.
- Şeker ve mayayı ekleyip karıştırın, 10 dakika kadar bekletin mayayı aktifleştirin.
- Üzerine unla karışık tuz ilave ederek yoğurun. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olmalı. 1 saat kadar mayayı ılık ortamda kapalı şekilde mayalanmaya bırakın.
- Hamuru eşit parçalara bölüp yuvarlayın.
- Herbirini çay tabağı büyüklüğünde elinizle bastırarak açın. İki eşit çizgi atın. Ortasına peyniri yayın.
- Her iki kanattan ortasından peynir görünecek şekilde katlayın.
- Bütün hamur bitene kadar bu işlemi yapın ve poğaçaları yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
- Önce yumurta sarısını sürün. Sonra domates ve biberi ince dilimleyip ortasına yerleştirin.
- Son olarak haşhaş serpin.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.
- Çıkan poğaçaların üzerine kurumaması için mutlaka ılıyana kadar bir bez ile kapatın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder