Lokmalık Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 1.5 su bardağı ılık su
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4- 4.5 su bardağı un
Arasına;
- 100 gram tereyağı yada margarin
- 1 kase lor peyniri
Üzerine;
- Yumurta sarısı
Lokmalık Çıtır Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına yumurta su tuz ve un ile kulak memesi kıvamın bir hamur yoğuralım 10 dakika dinlendirelim.
- Sonrasında 2 eşit beze yapalım unlayarak önce merdane ardından oklava ile açıp büyütelim.
- Oda ısısında bulunan tereyağı ile yufkaya yağ sürelim 2. yufkayı üzerine kapatıp yağlayın.
- Kenarları ortaya doğru kapatıp her katına yağ sürerek kapatın ve 1 saat buzdolabında bekletelim.
- Dinlenen hamuru merdane ile açalım 4 parmak kalınlığında kare şeklinde keserek ortasına peynir koyup zarf şeklinde kapatalım.
- Tersi çevirerek tepsiye dizelim üzerine yumurta sarısı ve keskin bir bıçakla çizikler atarak 180 derecelik fırında pişirelim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder