24 Haziran 2023 Cumartesi

Lokmalık Çıtır Börek Tarifi

 

Lokmalık Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı ılık su
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4- 4.5 su bardağı un

Arasına;

  • 100 gram tereyağı yada margarin
  • 1 kase lor peyniri

Üzerine;

  • Yumurta sarısı

    Lokmalık Çıtır Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabına yumurta su tuz ve un ile kulak memesi kıvamın bir hamur yoğuralım 10 dakika dinlendirelim.
  • Sonrasında 2 eşit beze yapalım unlayarak önce merdane ardından oklava ile açıp büyütelim.
  • Oda ısısında bulunan tereyağı ile yufkaya yağ sürelim 2. yufkayı üzerine kapatıp yağlayın.
  • Kenarları ortaya doğru kapatıp her katına yağ sürerek kapatın ve 1 saat buzdolabında bekletelim.
  • Dinlenen hamuru merdane ile açalım 4 parmak kalınlığında kare şeklinde keserek ortasına peynir koyup zarf şeklinde kapatalım.
  • Tersi çevirerek tepsiye dizelim üzerine yumurta sarısı ve keskin bir bıçakla çizikler atarak 180 derecelik fırında pişirelim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder