Atom Meze Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı süzme yoğurt
- 7-8 adet kurutulmuş Arnavut biberi
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- Sıcak su
Üzeri için;
- Kavrulmuş susam
Atom Meze Tarifi Nasıl Yapılır?
- Atom meze için öncelikle Arnavut biberlerini uygun bir kaba alarak üzerine sıcak su ekleyelim ve 10 dakika kadar bekletelim. Bu işlem biberlerinizin yumuşamasını sağlayacak ve daha iyi kavrulacaktır.
- Sürenin sonunda biberlerimizi suyun içerisinden alalım ve kağıt havlu ile kurulayalım.
- Biberlerimizin sap kısımlarını keselim ve 1’er parmak kalınlığında doğrayalım.
- Uygun bir tavaya zeytinyağını alalım.
- Yağ ısındıktan sonra tavaya biberlerimizi ekleyelim ve kısık ateşte biberler renk alana kadar karıştırarak kavuralım. Eğer daha acı olsun istiyorsanız bu aşamada pul biber ilave edebilirsiniz.
- Biberler yeterince kavrulduktan sonra içerisine toz kırmızı biber ilave edelim. 1-2 tur daha karıştırıp ocaktan alalım.
- Karıştırma kabına aldığımız yoğurdun üzerine ezilmiş sarımsak ve tuzu ilave ederek spatula ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım.
- Hazırladığımız sarımsaklı yoğurdu servis tabağına alalım ve güzelce yayalım.
- Kavurduğumuz biberleri yağı ile birlikte yoğurdun üzerine gezdirelim. Son olarak mezemizin üzerine kavrulmuş susam serpelim ve servis edelim. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder