Zeytinyağlı Kabak Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 4,5 adet kabak
- 1 adet kuru soğan
- Yarım çay bardağı zeytin yağı veya (sıvı yağ)
- 1 diș sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı su
Zeytinyağlı Kabak Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak kabaklı yıkayıp ortadan ikiye sonra dörde bölelim tavaya sıvı yağını ekleyip, üzerine yemeklik doğranmış kuru soğanı, bir adet doğranmış sarımsağı ekleyip, kavuralım.
- Bir yemek kaşığı domates salçasını ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım, tuzunu baharatlarını ekleyip bir iki tur döndürelim.
- Ardından kabakları ekleyelim ve karıştıralım son olarak 1 bardak ılık su ekleyip, tencerenin kapağını kapatalım.
- Önce yüksek atește daha sonra kısık ateşte 15-20 dk pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder