Ağızda Dağılan Kıyır Mayasız Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı
- 1 tane yumurta sarısı üzeri için ayıralım
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tane kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı un (yumuşak kıvamlı olacak hamuru sert değil o yüzden dikkatli ekleyelim unu)
İç malzemesi;
- Lor peyniri
Ağızda Dağılan Kıyır Mayasız Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Uygun bir kaba tereyağını ,tuzu, yoğurdu ,yumurta akını ,sıvı yağını, sirkeyi, alalım ve karıştıralım .
- Macun kıvamına gelen hamura unu ve kabartma tozunu ekleyelim yoğuralım.
- Kulak memesi kıvamına gelen hamuru cevizden biraz büyük parçalara ayıralım içerisine lor peynirini koyalım yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
- Üzerine yumurta sarısını ve susamı yada çörek otunu serpelim .
- 150 derecede pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder