Çölyak Hastalarına Glutensiz Mısır Unlu Şerbetli Tatlı Tarifi

 

Çölyak Hastalarına Glutensiz Mısır Unlu Şerbetli Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 3,5 su bardağı mısır unu
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için

  • 3,5 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker

    Çölyak Hastalarına Glutensiz Mısır Unlu Şerbetli Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabımıza ilk önce yoğurdu ve sıvı yağını alalım güzelce karıştıralım.
  • Daha sonra üzerine mısır unu kabartma tozu ve vanilyamızı ekleyip güzelce yoğuralım.
  • Bu aşamada ceviz veya fındık ekleyelim.
  • Son olarak un kullanmadığımız için mısır ununu toparlaması için yarım çay bardağından biraz fazla süt ekleyip istediğimiz kıvamı elde edelim.
  • Dilediğimiz şekli verip tepsiye dizelim.
  • 180 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika iyice pişirelim.
  • Tatlımız pişerken şerbetini orta gözde ocağa alalım.
  • Kaynamaya geçtikten sonra 10 dakika kaynatıp kapatalım.
  • Fırından çıkan tatlımızın 5 dakika sıcaklığı çıktıktan sonra sıcak şerbeti dökelim iyice şerbetini çektikten sonra tatlımız servise hazır Not: mısır unu geç piştiğinden dolayı iyice piştiğinden emin olun arkadaşlar şerbet ve tatlının sıcak olması şart yoksa mısır unu sert kalır bilginize.

Yorumlar